Life

Matilda Pascal-Cojocărița, în doliu! Mama artistei s-a stins din viață

Matilda Pascal-Cojocărița este în doliu! Mama cântăreței de muzică populară, Ileana, s-a stins din viață înainte cu o lună de împlinirea vârstei de 90 de ani.
19.08.2022 | 14:36
Matilda PascalCojocarita in doliu Mama artistei sa stins din viata
Matilda Pascal-Cojocărița s-a stins din viață cu o lună înainte să împlinească vârsta de 90 de ani. Sursa foto. Facebook.
ADVERTISEMENT

Matilda Pascal-Cojocărița se află în doliu, după ce mama sa s-a stins din viață joi, 18 august. Ileana, mama interpretei, a murit cu o lună de zile înainte să împlinească 90 de ani. Avea probleme de sănătate specifice vârstei. Înmormântarea va avea loc luni, 22 august, în județul Vaslui, în localitatea natală a interpretei. În urmă cu un an, artista și-a îngropat fostul soț, pe Ioan Cojocărița, tatăl unicului ei fiu, Alin Pascal.

Matilda Pascal-Cojocărița, în doliu! Mama artistei a murit la 90 de ani

Matilda Pascal-Cojocărița trece prin momente cumplite. O veste teribilă i-a rupt efectiv sufletul artistei. Ileana, femeia care i-a dat viață artistei, a murit joi seară la vârsta de 89 de ani. În septembrie, mama cântăreței de muzică populară ar fi împlinit 90 de ani. Solista o va înmormânta pe cea care a adus-o pe lume, luni, în localitatea natală, Negrești, din județul Vaslui. Mama interpretei avea probleme de sănătate specifice vârstei.

ADVERTISEMENT

”Dumnezeu să o ierte! Înmormântarea va avea loc luni. În septembrie ar fi împlinit 90 de ani”, a declarat fiul Matildei Pascal-Cojocărița, Alin Pascal, pentru FANATIK.

Până atunci, Matilda va avea tot timpul să se ocupe de ceremonia funerară a mamei sale, alături de familia sa. În urmă cu un an, artista a mai trecut prin momente grele, când și-a îngropat fostul soț, pe Ioan Cojocărița, tatăl unicului ei fiu, Alin Pascal, și el artist de profesie. Fostul soț al cântăreței s-a luptat cu o boală crâncenă și a fost înmormântat într-un cimitir din Iași. Matilda Pascal-Cojocărița a fost căsătorită cu el timp de 13 ani, dar a rămas în relații bune cu acesta și după ce s-a despărțit de el.

ADVERTISEMENT

Matilda Pascal-Cojocărița s-a recăsătorit cu Ștefan Cigu

Matilda Pascal-Cojocărița nu și-a ascuns niciodată vârsta. S-a născut în Negrești, Vaslui, pe data de 4 octombrie 1958. Artista a lucrat în tinerețe într-o fabrică, și anume la „Combinatul de fire şi fibre sintetice” din Iaşi. În 1979, Matilda a fost aleasă Miss România, la un concurs de frumusețe organizat la Costinești, ”Muncă, Tinerețe, Frumusețe”.

În juriu s-a aflat și actorul George Mihăiță. Artista a povestit, la un moment dat, că nu a mers la concurs însoțită de o întreagă echipă, așa cum se întâmplă în zilele noastre, și s-a concentrat foarte mult pe muncă. Pe atunci, interpreta de muzică populară avea doar 19 ani.

ADVERTISEMENT

Artista a fost căsătorită cu Ioan Cojocărița, fost rugbist, de care a divorțat. În 1993, Matilda s-a recăsătorit cu dirijorul și violonistul Ștefan Cigu, alături de care alcătuiește o familie superbă, dar și un cuplu la fel de frumos pe scenă. Cei doi au împlinit anul acesta 29 de ani de la căsătoria lor.

Ștefan Cigu are și el doi copii dintr-o căsnicie anterioară pe Lavinia și Horațiu Cigu, care au moștenit și ei veleitățile artistice ale tatălui lor. De altfel, Horațiu cântă la vioară alături de tatăl lui, Ștefan Cigu și Matilda Pascal-Cojocărița. La fel a cântat și fiul artistei, Alin Pascal, alături de ei, la începutul carierei, după care și-a făcut propria trupă muzicală, Alin Pascal Band, cu care cântă solo.

ADVERTISEMENT

Alin Pascal are 41 de ani și are doi copii minunați, pe Adam și Tudor, iar Horațiu are și el doi copii, o fată ți un băiețel, Miryam Teodora și Petru Ștefan.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română