Sporturi

Mats Wilander a dat verdictul: “Darren Cahill nu e crucial pentru Simona! Nu văd slăbiciuni în jocul lui Halep”

30.05.2019 | 15:25
Mats Wilander a dat verdictul Darren Cahill nu e crucial pentru Simona Nu vad slabiciuni in jocul lui Halep

Simona Halep este la Roland Garros, acolo unde speră să își apere titlul cucerit anul trecut. Campioana noastră a trecut cu emoții de Ajla Tomljanovic în primul tur, iar joi evoluează împotriva polonezei Magda Linette. Dacă anul trecut Darren Cahill era antrenorul Simonei Halep, acum românca îi are în staff pe Daniel Dobre și preparatorul fizic Teo Cercel.

Mats Wilander e clar: “Darren Cahill nu e crucial pentru Simona!”

Mats Wilander a vorbit pentru FANATIK despre schimbarea de antrenor a Simona Halep și absența lui Darren Cahill: “Cred că, mai degrabă e ca o “absolvire” de la facultate, adică o evoluție pentru Simona. O evoluție la un alt antrenor, poate la niciun antrenor. Nu cred că va fi o diferență. Este tot ea, știe destul tenis, dacă are nevoie de Darren pentru motivație ar trebui să facă altceva pentru că ar însemna că nu dă totul.

Noi toți am trecut prin asta și nu cred că este acolo deocamdată. Încă nu a câștigat destul, încă nu e destul de bătrână, nu are mari probleme cu accidentările și cred că Darren a învățat-o destul, poate chiar tot ceea ce știe. Deci nu, nu cred că Darren e crucial”, a spus Wilander, expert Eurosport. pentru FANATIK, înaintea partidei cu Linette.

Expertul Eurosport nu își face griji pentru jocul Simonei Halep și este de părere că trebuie să ia fiecare meci în parte pentru a putea să își apere titlul la Roland Garros 2019: “Nu, nu văd slăbiciuni. Cred că este mai agresivă în timpul punctului. Cred că vrea să lovească mai puternic pe forehand. Cred că este mai calmă tot timpul. Nu arată că este frustrată.

Se chinuie să arate asta, dar este bine. Cred că își îmbunătățește jocul de tenis, crește ca și jucătoare, dar asta nu înseamnă că vei câștiga mai mult. Ideea este să nu îți faci griji că nu câștigi, ci să te bucuri de procesul de avansare ca jucător de tenis”, a declarat Mats Wilander pentru FANATIK.

Mats Wilander
Mats Wilander a dat verdictul Darren Cahill nu e crucial pentru Simona! Nu văd slăbiciuni în jocul lui Halep

“Acum are mentalitatea de a nu pierde în fața jucătoarei care se afla de cealaltă parte a fileului”

De 7 ori campion în turneele de Grand Slam, Mats Wilander a vorbit și despre mentalitatea de acum a Simonei Halep: “Cred și sper că ceea ce a învățat din victoria de anul trecut, ok, a câștigat un Grand Slam, a fost numărul 1, însă acum are mentalitatea de a nu pierde în fața jucătoarei care se află de cealaltă parte a fileului. Pentru că focusul ar trebui să fie doar pe ea și pe adversară, indiferent de cine joacă.

Înainte să câștigi, te gândești doar la cum să câștigi. Când ești numărul 1 ai așteptări înalte, când câștigi, obiectivele se transformă în unele mai mici, adică să nu pierzi cu adversara, nu are nicio șansă. Dacă are această atitudine, cred că va câștiga și nu văd niciun motiv să aibă o altă atitudine pentru a câștiga un alt Grand Slam. A câștigat unul, deci cui îi pasă?”, a declarat Wilander.

Simona Halep și Rafa Nadal
Mats Wilander a dat verdictul Darren Cahill nu e crucial pentru Simona! Nu văd slăbiciuni în jocul lui Halep

Simona Halep va juca în turul doi al turneului de la Roland Garros, joi, în jurul orei 19:30, împotriva polonezei Magda Linette, pe arena Suzanne Lenglen. În turul următor, Simona ar putea evolua împotriva învingătoarei din meciul Tsurenko – Krunic.

  • 1 titlu de Grand Slam are Simona Halep
  • 7 titluri de Grand Slam a obținut Mats Wilander
  • 12 ani au trecut de când Wilander este expert Eurosport

Partidele de la Roland Garros pot fi urmărite live pe Eurosport  şi Eurosport Player.