Sporturi

Mats Wilander a vorbit despre relaţia dintre Simona Halep şi Darren Cahill. Ce spune fostul mare tenismen

07.09.2018 | 19:33
Mats Wilander a vorbit despre relatia dintre Simona Halep si Darren Cahill Ce spune fostul mare tenismen

Mats Wilander a vorbit despre relaţia dintre Simona Halep şi Darren Cahill. Suedezul face lumină în cazul zvonurilor apărute în mediul online.

După eliminarea şocantă din turul inaugural al US Open 2018 s-a vorbit şi s-a scris destul de mult despre o tensionare a relaţiilor dintre Simona Halep şi antrenorul ei australian Darren Cahill, ultimele speculaţii vorbind despre faptul că Darren ar putea fi noul antrenor al lui Nick Kyrgios.

Simona Halep a fost eliminată de Kaia Kanepi, locul 44 WTA, cu scorul 2-6, 4-6 după o oră şi 17 minute de joc. Simona a intrat în istoria turneului din Statele Unite ale Americii, devenind primul cap de serie numărul unu din istoria competiției care e eliminată în primul tur. Pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep este eliminată în primul tur la US Open. În 2017 ceda în fața Mariei Sharapova, cea care revenea după suspendarea pentru dopaj. Pe de altă parte, tocmai acel rezultat nefast de anul trecut o ajută acum pe Simona Halep. Cum nu avea puncte de apărat, românca își va păstra prima poziție și după Flushing Meadows, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Mats Wilander a vorbit despre relaţia dintre Simona Halep şi Darren Cahill

Mats Wilander ştie care este relaţia dintre Simona Halep şi Darren Cahill. “Nu e atât de ușor să comentez relația dintre ei doi însă cred că e una ok. Bineînțeles că Darren a ajutat-o foarte mult, pentru că dacă el nu ar fi fost în preajma sa, ea nu și-ar fi îmbunătățit atât de mult stilul de joc. Darren este o mare parte din rutina ei zilnică, în timp ce el trebuie să o țină mereu calmă și motivată, în direcția bună și pentru lucrurile care merită cu adevărat. Câteodată, ea devine foarte frustrată că nu câștigă meciuri deși el pare că vede diferit situația și dintr-un alt punct de vedere.”

“În același timp, Darren pare să accepte până acum starea emoțională a Simonei, uneori fragilă. Între ei există încredere 100%. Simona știe că poate să-i spună că nu jucat așa cum trebuie în unele momente și că nu a fost o adevărată luptătoare dar întotdeauna îi va părea rău și își promite că își va îmbunătăți jocul. Ei par să aibă o relație perfectă, de încredere, profesională. Imaginea de ansamblu e că ea joacă din ce în ce mai bine, cu lovituri diferite”, a spus Wilander, conform Hotnews.

Darren Cahill a clarificat situaţia colaborării cu Simona Halep

Darren Cahill a lămurit situaţia parteneriatului cu liderul mondial din WTA. ”Un mesaj rapid către fanii Simonei și pentru presa din România. Nu am terminat colaborarea. Simona a avut parte de un an incredibil și toată echipa este foarte mândră de ea. Mai e multă muncă de făcut și muncim din greu pentru a termina anul în forţă”, a fost mesajul postat de Darren, pe Twitter.

După meciul cu Kanepi s-a speculat mult pe ideea că antrenorul australian s-ar fi săturat de aceste derapaje ca joc dar şi ca atitudine ale Simonei şi că relaţia lor scârţâie din toate încheieturile. Aşa s-a ajuns ca în timpul meciului din cadrul turneului masculin dintre Roger Federer şi Nick Kyrgios pe un post de televiziune să se acrediteze public ideea că Darren Cahill ar urma să devină noul antrenor al talentatului, dar atât de capriciosului, mai ales din punct de vedere mental, jucător de la Antipozi.

Darren Cahill a răbufnit după ultimele speculaţii

Australianul s-a arătat extrem de deranjat de faptul că pe un post de televiziune s-a putut vorbi despre posibilitatea de a-l prelua pe Kyrgios, considerând această poziţie a postului de televiziune drept o crasă lipsă de respect. De altfel, un fan l-a întrebat pe Twitter dacă personal Cahill consideră lipsă de respect cum a procedat televiziunea cu pricina, iar răspunsul australianului a lămurit şi dilema relaţiei actuale pe care o are cu Simona Halep. “Nu, şi eu cred că e o lipsă de respect. Foarte bine ai spus“, a scris Cahill, pe twitter, ca răspuns pentru un fan care îl întrebase “Sunt singura persoană care crede că e o lipsă de respect din partea comentatorilor să discute despre posibilitatea ca Darren Cahill să-l antreneze pe Nick Kyrgios, dacă el este antrenorul Simonei Halep?“.

Ca dovadă a faptului că tot ce s-a scris şi s-a spus în ultima vreme despre răcirea legăturilor dintre Darren Cahill şi Simona Halep este pură invenţie şi relaţia este în limite optime,  antrenorul australian şi-a luat chiar la New York viza de China, ceea ce înseamnă că el va fi alături de liderul mondial WTA  la ultima serie de turnee a anului, în China, la Wuhan şi Beijing, turnee care se vor disputa tot pe hard.