Sporturi

Mats Wilander, cuvinte de laudă pentru Simona Halep: “Îmi place când eşti agresivă pe teren”

04.04.2020 | 12:09
Mats Wilander cuvinte de lauda pentru Simona Halep Imi place cand esti agresiva pe teren
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a numărat printre invitaţii emisiunii Eurosport’s Tennis Legends Vodcast, iar Mats Wilander a avut cuvinte de laudă la adresa campioanei de la Wimbledon. Fostul mare tenismen i-a analizat jocul româncei de la Australian Open 2020 şi a găsit o explicaţie pentru triumful la turneul londonez din 2019.

Simona Halep l-a uimit pe Mats Wilander

Mats Wilander, gazda emisiunii Eurosport’s Tennis Legends Vodcast, i-a avut invitaţi, cu ajutorul internetului, pe Simona Halep, Boris Becker şi Tommy Haas. Cu această ocazie, suedezul a analizat prestaţia fostului număr 1 WTA la primul turneu de Mare Şlem al anului.

ADVERTISEMENT

“Primul lucru care m-a impresionat în duelul cu Mertens a fost faptul că ai returnat primul serviciu al adversarei în proporţie de 89%. Dar mai important, în 50% din cazuri ai returnat foarte adânc. E incredibil.

Îmi place când cauţi să loveşti mingea cu lovitura de dreapta. Ştiu că ai spus că preferi backhand-ul, că te simţi mai bine, dar loveşti bine şi cu dreapta. Acum am înţeles de ce ai câştigat la Wimbledon. Îmi place când eşti agresivă pe teren”, a spus Mats Wilander.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este sigură că vor turnee amânate şi după luna iulie

După ce a fost anulat Wimbledon 2020, primele turnee care ar urma să se dispute sunt cele care încep pe 13 iulie, însă Simona Halep a susţinut că nu este convinsă de faptul că se vor disputa aceste competiţii. Ba mai mult, românca a declarat că sunt şanse mari ca pauza din tenis să se prelungească.

“Cred că această situație va dura mai mult decât până în iulie. Sperăm să jucăm la US Open, dar nu putem fi siguri de nimic. Situația din New York nu e deloc una bună acum. Cel mai rău scenariu ar fi să se anuleze, dar sunt sigură că vom depăși această criză dacă ascultăm sfaturile experților și rămânem în case, în siguranță.

ADVERTISEMENT

Nu știu cum va fi după atâtea luni fără tenis. Nu ne-am mai confruntat niciodată cu așa ceva. Totul este nou. Îmi va fi greu, cu siguranță, mai ales să-mi intru în ritm. Este cea mai lungă perioadă în care nu am atins o rachetă, o minge – și vreau să continui așa pentru încă o lună. Cred că am nevoie de asta după atâția ani.

Prefer să stau acasă, să aștept și atunci când totul va fi sigur, să reîncep să călătoresc. Dar dacă nu sunt 100% sigură, atunci nu voi pleca de acasă. Tot ce s-a descis deja, pentru mine este perfect. Chiar dacă îmi lipsesc turneele, este mai bine să fiu în siguranță și să iau aceste decizii”, a spus Simona Halep în cadrul emisiunii Eurosport’s Tennis Legends Vodcast.

ADVERTISEMENT

Se gândeşte deja la Wimbledon 2021

Simona Halep va fi campioană la Wimbledon doi ani la rând, după ce englezii au decis să anuleze ediţia din acest an. Fostul număr 1 WTA a susţinut că abia aşteaptă să revină la turneul din capitala Angliei şi să joace pe terenul central.

“Prefer să stau acasă, să aștept și atunci când totul va fi sigur, să reîncep să călătoresc. Dar dacă nu sunt 100% sigură, atunci nu voi pleca de acasă. Tot ce s-a descis deja, pentru mine este perfect. Chiar dacă îmi lipsesc turneele, este mai bine să fiu în siguranță și să iau aceste decizii”.

ADVERTISEMENT