Stiri sportive

Mats Wilander, declaraţii superbe despre Simona Halep: “A fost meciul perfect”

28.08.2019 | 17:29
Mats Wilander declaratii superbe despre Simona Halep A fost meciul perfect

Mats Wilander a analizat partida dintre Simona Halep şi Nicole Gibbs din primul tur de la US Open, câştigată de româncă după trei seturi disputate, scor 6-3, 3-6, 6-2. Câştigător de 7 ori în turneele de Mare Şlem, Wilander a explicat de ce a fost meciul perfect pentru Simona Halep.

Mats Wilander: “A fost meciul perfect pentru Simona”

În cadrul emisiunii “Game, Schett & Mats”, actualul expert Eurosport a analizat nivelul arătat de Simona în faţa lui Gibbs: “Mi se pare că Simona Halep joacă mult mai agresiv în această perioadă. După ce a câştigat turneul de la Roland Garros a spus că obiectivul este să devină o jucătoare şi mai bună. Poate că la victoria de la Wimbledon, unde a învins-o categoric pe Serena Williams, am văzut o nouă Simona Halep.

În al doilea set a încercat să fie prea agresivă pentru că totul a mers bine în primul set. Când eşti un mare campion aşa cum este ea nu vrei să-ţi schimbi stilul de joc – Simona a început să greşească din ce în ce mai mult, dar într-un final a găsit calea către succes. A fost îngrijorător modul în care a evoluat în setul 2? Un pic, dar este o mare campioană şi poate trece peste momente dificile acum, mai ales că este şi o luptătoare. Simona este o jucătoare diferită în această perioadă din punct de vedere mental. Este mult mai pozitivă. A fost un meci potrivit pentru ea, a jucat bine în primul set, mai slab în al doilea şi a revenit să joace la nivelul obişnuit în decisiv. A fost meciul perfect pentru Simona”, a spus Wilander la Eurosport.

Halep, a doua favorită să câştige US Open

Chiar dacă Simona Halep nu a ajuns niciodată în finala turneului de la New York, actualul număr 4 WTA este a doua favorită să câştige trofeul, potrivit bookmakerilor. Prima este Serena Williams, locul 8 WTA, în timp ce Naomi Osaka, Ashleigh Barty şi Karolina Pliskova o urmează pe Simona.

În turul doi de la US Open, Halep va înfrunta o altă americancă, pe Taylor Townsend, jucătoare care a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în care a explicat cum se simte în faţa celorlalte jucătoare din circuit. Dacă va trece de Townsend, Simona se poate duela cu Sorana Cîrstea în turul al treilea, cele două românce având o relaţie rece, după cum a explicat chiar Sorana.

Tags: