Simona Halep

Mats Wilander o vede pe Simona Halep mare favorită cu Elina Svitolina. De ce e “boyfriend-ul” Goel Monfils singurul avantaj al ucrainencei :)

10.07.2019 | 15:10
Mats Wilander o vede pe Simona Halep mare favorita cu Elina Svitolina De ce e boyfriendul Goel Monfils singurul avantaj al ucrainencei
ADVERTISEMENT

Expertul Eurosport, Mats Wilander, a prefaţat întâlnirea dintre Simona Halep şi Elina Svitolina din semifinalele Wimbledon 2019. Suedezul, fost număr 1 mondial, a explicat că, în opinia sa, partida ar trebui să fie una destul de uşoară pentru româncă! Ca principal argument în favoarea ucrainencei, Wilander l-a nominalizat pe Gael Monflis, francezul număr 15 ATP care este iubitul ucrainencei. 

Mats Wilander, analiza meciului Simona Halep  – Elina Svitolina la Wimbledon: “Ar trebui să fie uşor pentru Simona!”

“După ce am văzut până acum, ar trebui să fie un meci destul de uşor pentru Simona Halep. Chiar dacă Svitolina e în seminfinale pentru prima oară aici şi faptul că îl are pe boyfriend-ul Gael Monflis lângă ea, lucru care pare să fi schimbat ceva. Nu emoţional, ci din punct de vedere tactic. Gael şi-a impus punctul de vedere în a o convinge ce trebuie să facă şi, mai ales, că trebuie să joace diferit faţă de cum o face de obicei. Halep e mai bună la orice decât Svitolina şi Elina trebuie să fie mai creativă. Am văzut-o venind mai des la fileu, iar asta e influenţa lui Gael. Cred că ascultă mai mult de el decât de antrenorul ei. “Dacă Elina încearcă ceva diferit atunci da, are şanse să câştige”, a spus Wilander.

ADVERTISEMENT

Wilander a analizat şi jocul Simonei, despre care spune că e la cote maxime, însă a explicat, voalat, că nu o vede drept favorită în finală în faţa Serenei Williams decât dacă îşi schimbă puţin jocul. Iar exact de asta o “acuză” suedezul pe Halep, de faptul că nu a schimbat decât în mod “subtil” abordarea jocului.

“Simona Halep joacă fantastic!”

“Simona joacă fantastic! Singurul meu semn de întrebare în ceea ce o priveşte este faptul că nu a jucat până acum la Wimbledon cu vreun nume mare. A jucat doar cu versiuni inferioare ale ei însşi! Aşa că putem ghici uşor ce va face cu Svitolina, mai complicat îi va fi însă în faţa Serenei Williams, spre exemplu, pentru că Serena va scurta mult punctele şi nu va intra în jocul lui Halep. Poate Halep să aducă ceva diferit? Nu sunt aşa de sigur, deşi am văzut câteva schimbări subtile în abordare: în acceptarea faptului că poate greşi mai mult şi în punerea în scenă a unui stil ceva mai agresiv”, a fost declaraţia expertului Eurosport.

ADVERTISEMENT

Wilander explicat cum poate, totuşi, Simona să se impună în faţa Serenei în caz că vor ajunge să dispute finala. “Simona poate să câştige la Wimbledon datorită faptului că am văzut că Serena poate fi împinsă spre fundul ternului şi dominată. Cred că jucătoarele încep să realizeze că are 38 de ani, că a şi născut…”, a fost concluzia lui Wilander.