Sport

Mats Wilander știe ce-i lipsește Simonei Halep pentru a reveni în top: ”Are nevoie de meciuri”

Simona Halep a atins faza optimilor de finală la US Open, cea mai bună performanță de la revenirea în circuitul mondial. Mats Wilander știe de ce are nevoie românca pentru a reveni în topul WTA.
08.09.2021 | 13:55
Mats Wilander stie cei lipseste Simonei Halep pentru a reveni in top Are nevoie de meciuri
ADVERTISEMENT

Mats Wilander a analizat jocul Simonei Halep de la US Open și a concluzionat că românca are nevoie să joace constant în următoarea perioadă.

Pentru Simona Halep, US Open a fost primul turneu major după revenirea în circuitul mondial de tenis, după o ruptură musculară care a ținut-o departe de terenul de tenis mai bine de trei luni.

ADVERTISEMENT

Mats Wilander: ”Simona va fi pregătită pentru Australian Open”

Fost lider mondial în topul ATP, acum analist al Eurosport, Mats Wilander este convins că Simona Halep va reveni în topul WTA dacă va reuși să joace cât mai multe meciuri în perioada următoare și în pre-sezonul 2022.

”Lumea nu realizează  că Simona trebuie să joace meciuri. Nu contează cât de mult se antrenează, ci are nevoie de meciuri. Trebuie să joace de 2-3 ori pe săptămână în restul sezonului.

ADVERTISEMENT

Are nevoie de 15-20 de meciuri. După aceea urmează pre-sezonul și va fi pregătită pentru Australian Open. Antrenamentele și lovitul mingii nu îi lipsesc. Lupta din meciuri este cea care îi lipsește.

A trecut o perioadă de când nu mai jucase sau câștigase meciuri de top, iar asta poate veni numai participând la turnee”, a explicat Wilander, la Eurosport.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că românca trebuie să adauge mai multă creativitate în jocul ei și apreciază că evoluția Simonei la US Open arată că sportiva este pe un trend ascendent.

”Cred că este pe drumul cel bun. Simona a venit la turneu și cred că a jucat bine, a luptat din greu și a părut să încerce să fie mai agresivă.

ADVERTISEMENT

Pentru jucătoarele ca ea, care au ajuns la o vârstă și au făcut o carieră din jocul constant, soluția este să adauge mai multă creativitate, varietate și să fie puțin mai agresive tactic.

Trebuie să urce la fileu puțin și să încerce să facă tot posibilul să mențină intensitatea jocului la fel de crescută ca la 20 de ani, fiindcă asta nu se întâmplă decât dacă își schimbă ușor stilul de joc”, a mai spus Wilander.

Simona Halep și-a anunțat participarea la Indian Wells

Eliminată în optimile de la US Open, fostul lider mondial a anunțat că va participa și la Indian Wells, ultimul turneu important al anului.

Pentru a fi într-o formă sportivă cât mai bună, Halep pare a fi decisă să nu se înscrie la următoarele competiţii din circuitul WTA, Luxemburg, Ostrava şi Chicago.

Totuși, pentru a salva un sezon de coșmar, jucătoarea din România a lăsat portiţe deschise şi ar putea cere un wild-card la Ostrava sau la Chicago. Ambele competiţii sunt de categorie WTA 500 şi aduc puncte importante în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT
Tags: