Mats Wilander știe cum a ajuns Simona Halep în semifinale la Wimbledon: „S-a apărat incredibil de bine”

Alin Miu   
în Tenis
09/07/2019, 17:20
Mats Wilander știe cum a ajuns Simona Halep în semifinale la Wimbledon: „S-a apărat incredibil de bine”
Mats Wilander știe cum a ajuns Simona Halep în semifinale la Wimbledon

Simona Halep este în semifinale la Wimbledon după ce a învins-o în două seturi pe chinezoaica Shuai Zhang, scor 7-6, 6-1. Dacă la început nu-i oferea prea multe șanse la trofeu, expertul Eurosport Mats Wilander și-a schimbat complet părerea despre Simona între timp.

Mats Wilander știe cum a ajuns Simona Halep în semifinale la Wimbledon

Wilander crede că Halep s-a apărat extraordinar în partida cu Zhang, aceasta fiind de altfel și cheia victoriei sale. Expertul Eurosport a avut cuvinte de laudă și la adresa sportivei din China, considerând că meciul a fost unul de nivel înalt.

“Simona s-a apărat extraordinar de bine. Zhang a jucat incredibil de bine la început, dar Simona a absorbit forța loviturilor chinezoaice și a răspuns, a trimis-o pe fundul terenului pe Zhang. Iar Simona se simte excelent de bine. La început au fost multe erori neforțate, dar Simona s-a apărat incredibil de bine”, a spus Wilander la Eurosport.

Simona Halep va evolua joi în semifinale la Wimbledon, acolo unde o poate întâlni pe Svitolina sau pe Muchova. Este pentru a doua oară când Halep ajunge în semifinale, precedenta oară întâmplându-se la ediția din 2014.

Halep se poate califica pentru a treia oară într-o finală din 2019, după prezențele de la Doha și de la Madrid, unde a fost învinsă de adversarele sale. Este cea mai bună performanță a Simonei la turneele de Mare Șlem în 2019. La Australian Open a fost eliminată în optimi de Serena Williams, iar la Roland Garros a fost scoasă în sferturi de Amanda Anisimova. Serena se află la rândul său în competiție, eliminând-o pe Riske în trei seturi după un meci extrem de complicat pentru ea.

De altfel, Halep și Serena sunt mari favorite să dispute finala ediției din acest an, casele de pariuri online considerând că Svitolina și Konta nu au forța necesară pentru a merge până la capăt la Wimbledon.

Închide ×