Mats Wilander ştie unde a pierdut Simona Halep semifinala cu Muguruza: “Un astfel de moment schimbă totul!”

Marian Popovici    Ionut Neamţu   
în Tenis
30/01/2020, 10:01
Mats Wilander ştie unde a pierdut Simona Halep semifinala cu Muguruza: “Un astfel de moment schimbă totul!”
Mats Wilander ştie unde a pierdut Simona Halep semifinala cu Muguruza Un astfel de moment schimbă totul!

Simona Halep a pierdut la mare luptă în semifinalele turneului de la Australian Open împotriva lui Garbine Muguruza, scor 6-7, 5-7. Campionul suedez Mats Wilander, actualmente expert Eurosport, a declarat că a fost un meci foarte echilibrat, decis la câteva detalii. 

Mats Wilander ştie unde a pierdut Simona Halep semifinala cu Muguruza: “Momentul crucial a fost când Halep a avut mingi de set”

În opinia lui Wilander, momentul cheie al meciului a fost în finalul primului set când Simona Halep a ratat câteva şanse să încheie în favoarea ei prima manşă: “Simonei Halep nu îi place să vină la fileu. Garbine s-a simţit bine la plasă, a pus presiune.

A jucat cu mai mult curaj şi probabil că de aceasta a meritat victoria. A jucat bine, când începe să câştige adună încredere şi este o jucătoare completă. Cred că este crucial momentul în care Halep a avut mingi de set.

Schimbă totul un astfel de moment. Schimbă încrederea, schimbă momentul. Garbine are lovituri puternice. Serviciul este o armă. La Simona Halep există loc să îmbunătăţească ceva la serviciu şi la loviturile din spate. Dar, trebuie să vină în faţă din punct de vedere tactic”, a declarat Mats Wilander după meci.

Simona Halep a ratat şanse de a închide şi primul şi al doilea set!

Garbine Muguruza va evolua în ultimul act împotriva americancei Sofia Kenin, cea care a învins-o în prima semifinală pe Ashleigh Barty, scor 7-6, 7-5. Iberica poate obţine al treilea turneu de Grand Slam din carieră după ce s-a impus la Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017.

Simona Halep a ratat patru mingi de set în primul set la finalul căruia a avut o izbucnire nervoasă. Românca a dat de câteva ori cu racheta de pământ pe care a distrus-o, fiind iritată de şansele irosite.

Şi în setul secund românca a avut câteva şanse mari de a trimite confruntarea în setul decisiv şi chiar a servit pentru a încheia manşa, la scorul de 5-3. Nu a fost însă de ajuns, Muguruza reuşind şi de această dată să revină şi a închis meciul cu 7-5.

Totuşi, pentru Simona Halep rămâne satisfacţia de a fi făcut un turneu foarte bun care îi permite să urce în clasament până pe locul 2 WTA. Ashleigh Barty va rămâne pe primul loc în clasament şi după acest turneu.

  • 700.000 de euro a încasat Halep la Melbourne
  • 2 WTA este locul pe care Simona Halep îl va ocupa după turneu

 

Închide ×