Fotbal intern

Matteo Fedele, decisiv într-o victorie istorică cu FCSB. Cum a decurs prima aventură la Craiova

08.02.2021 | 23:30
Matteo Fedele decisiv intro victorie istorica cu FCSB Cum a decurs prima aventura la Craiova
ADVERTISEMENT

La prima sa aventură la Universitatea Craiova, Matteo Fedele a fost decisiv într-o victorie istorică cu FCSB. Mijlocașul a marcat pentru 2-1 în disputa din octombrie 2018 și a adus prima izbândă a Craiovei fotbalistice în fața rivalei după o așteptare de 16 ani. 

Fedele s-a întors la Universitatea și speră ca în acest an să câștige titlul alături de olteni. La fel ca Marinos Ouzounidis, italiano-elvețianul a fost prezent în tribune la derby-ul cu Dinamo, câștigat de olteni cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Noul tehnician a condus primul său antrenament în Bănie și speră să debuteze cu dreptul în primul său meci oficial, joi, cu FC Botoșani în Cupa României. Ouzounidis a fost lăudat pentru stilul său ofensiv pe care îl impune la echipele pe unde antrenează.

Matteo Fedele a fost decisiv într-o victorie istorică a Universității Craiova cu FCSB. S-a întâmplat în ziua decesului lui Ilie Balaci

Matteo Fedele s-a întors la Universitatea Craiova, lucru care fusese confirmat de Dragoș Bon, cel care i-a condus pe „juveți” în duelurile cu Poli Iași și Dinamo: „Din ce ştiu, Matteo Fedele ni se va alătura, e un jucător pe care îl cunosc, când a fost la Craiova s-a pregătit şi sub comanda mea la echipa a doua, este un jucător bun, de mare calitate, care ne va ajuta.

ADVERTISEMENT

Este bine că ne întărim lotul, sper să mai vină jucători de valoare” spunea Dragoş Bon. La doi ani și jumătate distanță de la prima sa apariție în tricoul alb-albastru, mijocașul se întoarce pentru a întări linia de mijloc.

Totuși, concurența este mare. Alex Cicâldău, Dan Nistor, Mihai Căpățînă, Alexandru Mateiu, Ovidiu Bic, Vasile Constantin sau Vladimir Screciu sunt soluțiile de la mijloc. Fedele este un mijlocaș de profil defensiv, astfel că bătălia o va duce cu Mateiu, Bic și Screciu pentru titularizare.

ADVERTISEMENT

Matteo Fedele are 31 de partide pentru Universitatea Craiova, contabilizând 2 goluri și 3 pase decisive. Ambele reușite din tricoul Craiovei sunt de pus în ramă. Prima a venit chiar la jocul său de debut în Liga 1, la Călărași, în victoria cu 3-1. A deschis scorul la finalul primei părți cu un șut de la 35 de metri.

A doilea gol a rămas în istorie ca reușita care a adus prima victorie a Universității Craiova contra FCSB-ului după o așteptare 16 ani. Într-o zi mohorâtă de toamnă, începută cu vestea tragică a morții lui Ilie Balaci, Știința se impunea pe stadionul „Ion Oblemenco” cu 2-1, iar victoria era dedicată celui supranumit „Minunea Blondă”. Atunci, Fedele marca tot cu un șut foarte frumos din afara careului, în minutul 72.

ADVERTISEMENT

  • 475.000 de euro este cota de piață a lui Matteo Fedele, conform site-urilor de specialitate
  • 28 de ani are Matteo Fedele

A fost trimis la echipa a doua a Craiovei chiar de Mangia, antrenorul care l-a adus în Bănie

În prima sa aventură la Universitatea Craiova, Matteo Fedele a jucat sub formă de împrumut de la formația Foggia și a fost dorit de Devis Mangia. Tot italianul a fost cel care l-a exclus pe mijlocaș din lot pentru o vreme, dar și pe un coleg de-al său, Meza Colli. Acest lucru s-a întâmplat din cauza problemelor de natură extrasportivă pe care le avea Fedele.

„Fedele şi Meza Colli în acest moment sunt afară din lot. Este decizia clubului şi antrenorului. Nu este vorba de conflict între mine şi jucători. Ce este, este între noi. Acum ei nu sunt în lot,”  își explica Mangia decizia.

Până la urmă, cei doi au revenit în lotul Craiovei. După ce a plecat de la Universitatea, Matteo Fedele a jucat pentru Valenciennes, în liga a doua din Franța. Nu i s-au oferit prea multe șanse, fiind pe teren în doar 15 partide în perioada de un sezon și jumătate cât a evoluat la această formație. A mai evoluat pentru echipe ca FC Sion, Grasshoppers Zurich, Cesena, Foggia, Carpi şi Bari.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani– U Craiova: 1,65 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT