Sport

Matteo Pessina, decisiv în drumul Italiei la EURO 2020! Primul transfer al carierei, la AC Milan, a costat 20.000 de euro

Matteo Pessina a fost omul decisiv pentru Italia în două meciuri de la EURO 2020. La începutul carierei, mijlocaşul ajungea la AC Milan în schimbul a 20.000 de euro.
02.07.2021 | 13:10
Matteo Pessina decisiv in drumul Italiei la EURO 2020 Primul transfer al carierei la AC Milan a costat 20000 de euro
ADVERTISEMENT

Italia este una dintre favoritele la câştigarea EURO 2020, iar Matteo Pessina a ajutat “Squadra Azzurra” cu două goluri importante. Mijlocaşul a înscris în victoriile cu Ţara Galilor şi Austria, iar reuşita din ultimul meci s-a dovedit decisiv în calificarea în sferturile de finală.

Chiar dacă a marcat două goluri la EURO 2020, Matteo Pessina a început turneul final pe banca de rezerve, însă Roberto Mancini a început să-i ofere mai multe minute şi răsplata a venit imediat. Drumul până la turneul final nu a fost unul uşor, mai ales că în startul carierei a jucat timp de trei sezoane în Serie C.

ADVERTISEMENT

Primul transfer al lui Matteo Pessina în Italia a costat 20.000 de euro

Produs al centrului de copii şi juniori de la Monza, Matteo Pessina a debutat la actuala echipa deţinută de Silvio Berlusconi în sezonul 2014-2015, când formaţia juca în Serie C. În iulie 2015, mijlocaşul era ochit de AC Milan şi transferat în schimbul a 20.000 de euro, o sumă infimă în fotbalul mondialul.

Cum abia împlinise 18 ani, oficialii lui AC Milan au decis să-l trimită sub formă de împrumut în Serie C, la Lecce, Catania şi Como, astfel că nu a jucat niciun meci oficial pentru echipa de pe “San Siro”.

ADVERTISEMENT

La doi ani de la transferul lui AC Milan, Matteo Pessina era vândut la Atalanta pentru 1.780.000 de euro. Din punct de vedere financiar, mutarea a fost un câştig pentru rossoneri, însă au pierdut un fotbalist care din 2020 joacă pentru naţionala Italiei.

I-a explodat cota în doi ani

Ajuns la Atalanta, Matteo Pessina a fost împrumutat la Spezia în Serie B pentru un sezon. În tot acest timp, mijlocaşul era convocat la selecţionata Italiei U20 care a obţinut medalia de bronz la Mondialul de tineret din 2017. Pentru sezonul 2018-2019, Gian Piero Gasperini l-a păstrat în lotul Atalantei, iar pe 20 august 2018 a venit debutul lui Pessina în Serie A.

ADVERTISEMENT

După un sezon pe “Gewiss Stadium”, Matteo Pessina a fost din nou împrumutat, de această dată la Hellas Verona, unde a jucat 35 de meciuri şi a marcat 7 goluri. Revenit la Atalanta, mijlocaşul şi-a câştigat un loc în primul “11”, iar pe 11 noiembrie 2020 a debutat în naţionala Italiei într-un amical cu Estonia.

În iunie 2019, atunci când a fost trimis la Hellas Verona, Matteo Pessina era cotat la 1.500.000 de euro. Doi ani mai târziu, după evoluţii bune la Atalanta, cota i-a ajuns la 20.000.000 de euro, însă suma va creşte considerabil după EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Ce pasiuni are Matteo Pessina. În timpul liber studiază limba latina

Chiar dacă are 24 de ani, Matteo Pessina nu este pasionat de jocurile video, aşa cum se întâmplă cu alţi fotbalişti tineri. În timpul liber, când este departe de fotbal, practică tenisul, baschetul şi golful, iar iarna merge deseori la schi. Tot la capitolul pasiuni sportive, mijlocaşul urmăreşte meciurile din Premier League la TV.

Pe lângă fotbal, Matteo Pessina este şi student la Facultatea Luiss Guido Carli din Roma, unde studiază economia şi managementul. Conform presei din Italia, visul acestuia, după retragere, este să fie preşedinte al unui club. În plus, fotbalistul Atalantei studiază limba latină atunci când timpul îi permite.

“Încă încerc să realizez ce am făcut. Toată viața îmi voi aminti acest gol marcat cu Țara Galilor. Este un sentiment unic”, spunea Matteo Pessina după golul cu Ţara Galilor, însă între timp a reuşit să înscrie şi în optimea cu Austria.

ADVERTISEMENT