News

Matteo Politi, condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare. Falsul medic nu a fost găsit, fiind dat în urmărire

Matteo Politi, falsul chirurg estetician descoperit în 2019, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare.
15.03.2023 | 19:39
Matteo Politi condamnat definitiv la 3 ani si 10 luni de inchisoare Falsul medic nu a fost gasit fiind dat in urmarire
Matteo Politi, falsul chirurg estetician, condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare. Sursa foto: Poliția Română / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Matteo Politi, falsul chirurg estetician italian depistat încă din 2019, a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti. Sentința magistraților din Capitală este definitivă.

Matteo Politi, falsul chirurg estetician, condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare

În noiembrie 2022, Matteo Politi a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. La acea dată, într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, medicul italian se arăta șocat de decizie.

ADVERTISEMENT

Decizia a venit într-un dosar în care este acuzat că a operat zeci de persoane. Totul s-a petrecut în mai multe clinici private. Acesta nu avea dreptul să exercite profesia de doctor pe teritoriul României.

Imediat după condamnarea în primă instanță, falsul medic a făcut apel împotriva sentinței primite. De notat că Politi era condamnat pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune, dar şi pentru instigare mediată la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 15 martie 2023, Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă ca nefondat apelul lui Matteo Politi. Decizia instanţei este definitivă. În plus, același Matteo Politi a mai fost obligat de instanţa de judecată să achite părţilor civile daune morale şi materiale în valoare de aproape 30.000 de lei şi peste 11.000 de euro.

Conform datelor din anchetă, faptele lui Politi s-au petrecut în perioada martie 2018 – decembrie 2018. În aceste luni, el a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician. A avut paciente 19 femei, în clinici de pe raza municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Apoi, în perioada martie 2018 – 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare 8 persoane vătămate. Italianul se prezenta ca medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României.

”Folosindu-se de un nume fals, a efectuat asupra acestora acte specifice calităţii de chirurg plastician-estetician. A obținut astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora. Ele se ridică la valoarea de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Italianul, dat în urmărire, după ce nu a fost găsit de poliție

În urma sentinței definitive de miercuri, falsul chirurg estetician nu a fost găsit de polițiști. Acesta a fost dat în urmărire. Matteo Politi a fost pus deja pe lista persoanelor urmărite de către Poliția Română.

matteo politi

”Împotriva celui în cauză, Judecătoria Sectorului 1 București a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr 1523 din 15.03.2023. Este condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și instigare la fals intelectual”, se arată pe site-ul Poliției.

ADVERTISEMENT
Tags: