Life

Matteo Politi, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare cu executare că ar fi profesat ca medic fals: „E o manevră”

FANATIK a stat de vorbit cu Matteo Politi, la scurt timp după ce italianul acuzat că era medic fals a primit sentința de 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare.
29.11.2022 | 17:03
Matteo Politi prima reactie dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu executare ca ar fi profesat ca medic fals E o manevra
Matteo Politi, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare cu executare că ar fi profesat ca medic fals / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Astăzi, 29 noiembrie 2022, Matteo Politi a aflat sentința instanței. Italianul acuzat că a profesat fără drept de practică meseria de medic în România a primit 3 ani și 10 luni în spatele gratiilor, cu executare. La scurt timp după decizia instanței, FANATIK a stat de vorbă cu Politi, așa că vă prezentăm declarațiile exclusive ale acestuia.

Matteo Politi contestă decizia instanței

Deși a primit o pedeapsă cu executare de 3 ani și 10 luni, Matteo Politi susține, în continuare, că este acuzat pe probe false și ne-a declarat, în exclusivitate, că vrea să conteste decizia instanței.

ADVERTISEMENT

Politi a mărturisit, în exclusivitate pentru FANATIK, faptul că este de-a dreptul șocat de condamnarea primită, mai ales că se consideră nevinovat, spune el.

„Este fenomenal cum s-a pronunțat astăzi instanța, cu condamnare cu executare. Au fost depuse, în primă instanță, foile mele în original, foile mele matricole. Parchetul a făcut o verificare la Ministerul Educației din Serbia, care a spus că actele mele sunt originale, legimite, la fel și Ministerul din România.

ADVERTISEMENT

Ei m-au acuzat de înșelăciune, că sunt medic fals, cu adeverință. Eu am probe în acest sens, le-am depus la dosar și am făcut plângere penală, s-a deschis un dosar penal la Parchet, împotriva judecătorului, procurorului și împotriva inspectorului de Poliție, că mi-au pătat imaginea. Am vorbit cu cineva de la Consulatul Serbiei și am arătat dovada depusă de procuror, că adeverința este ilegală, este contrafăcută. De aceea am depus plângere penală împotriva acestei persoane”, a spus Politi, în exclusivitate.

„Îi trag pe toți la răspundere”

Deși decizia instanței a fost clară în privința lui Matteo Politi, italianul vrea cu orice preț să demonstreze că este nevinovat. Acesta a mai povestit, în exclusivitate, că are de gând să-i tragă pe toți la răspundere pentru a-și găsi dreptatea.

ADVERTISEMENT

„M-au condamnat pe baza a ce? Înșelăciune? Eu vreau să înțeleg unde și pe cine am înșelat. Nu există nicio probă legală care să ateste faptul că eu nu sunt medic adevărat, asta e fenomenal. Nu termin aici, îi trag pe toți la răspundere.

Actele au fost depuse în original, la fel și înscrierea mea la Colegiul Medicilor de pe urma căreia aveam drept de practică. Ei mi-au dat o condamnare, asta e o manevră. Dar îi voi trage pe toți la răspundere pentru ceea ce mi-au făcut, că ei nu știu cu cine lucrez eu, cu ce guvern”, a mai spus Matteo Politi, în exclusivitate pentru FANATIK, imediat după ce a primit condamnarea.

ADVERTISEMENT

Matteo Politi, condamnat la ani grei de închisoare

Matteo Politi a scăpat de infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată prin prescrierea faptei. În schimb, italianul acuzat că s-ar fi dat medic, a fost condamnat pentru alte infracțiuni.

”Condamnă pe inculpatul Politi Matteo la pedeapsa de 2 (doi) ani și 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (…). Condamnă pe inculpatul Politi Matteo la pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune (…) condamnă pe inculpatul Politi Matteo la pedeapsa de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare mediată la fals intelectual (…) Condamnă pe inculpatul POLITI MATTEO la pedeapsa de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la fals intelectual sub forma instigării mediată (…)

Maeto politi
Matteo Politi a fost condamnat la închisoare după ce a profesat ca medic. Dar nu pentru că ar fi fost medic fals, ci pentru înșelăciune / Foto: captura portal.just.ro

Constată că cele patru infracţiuni pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului prin prezenta hotărâre sunt săvârșite în concurs real. (…) în final inculpatul POLITI MATTEO urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani şi 10 (zece) luni închisoare, în regim de detenție”, se arată în minuta instanței.

De asemenea, italianul Matteo Politi trebuie să plătească, ca daune materiale în valoare de peste 30.000 de lei și aproximativ 12.000 de euro celor car el-au reclamat, dar și cheltuieli judiciare în valoare de 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay:
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay: "Lipsă crasă de respect"
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o...
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o femeie! Fosta soţie a lui Borcea a spus tot
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan:...
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan: ”Te faci de râs în fața țării...”. De la ce s-a ajuns la un nou scandal de proporții
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
Ce a putut să scrie fiul Ancăi Molnar după moartea mamei sale. Ti...
Ce a putut să scrie fiul Ancăi Molnar după moartea mamei sale. Ti se rupe sufletul
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost...
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău”
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”