Fotbal international

Matteo Spatafora, avertisment pentru Florinel Coman. “E păcat de el că fumează! Nu va atinge potenţialul maxim!” De ce n-a ajuns Budescu un star în Serie A

23.09.2018 | 19:59
Matteo Spatafora avertisment pentru Florinel Coman E pacat de el ca fumeaza Nu va atinge potentialul maxim De ce na ajuns Budescu un star in Serie A

Matteo Spatafora, preparatorul fizic de la PAOK Salonic, îl avertizează pe Florinel Coman prin intermediul FANATIK.RO. Acesta susţine că “Mbappe de România” nu va ajunge niciodată la un nivel mare dacă va continua să fumeze şi a atenţionat că acest viciu îl afectează pe fotbalistul transferat de Gigi Becali de la FC Viitorul Constanţa.

Italianul care a lucrat o scurtă perioadă şi la FCSB a comentat în legătură cu viaţa extrasportivă a lui Denis Alibec şi este de părere că Gigi Becali a făcut bine că a renunţat la serviciile lui, deoarece atacantul care a ajuns la Astra Giurgiu putea să îi strice pe ceilalţi jucător de la vicecampioana României.

Florinel Coman, avertizat de Matteo Spatafora: “Dacă nu fumezi, poţi să mergi în Anglia”

Matteo Spatafora nu a uitat nici de Constantin Budescu, despre care susţine că este cel mai bun fotbalist din românia alături de care a lucrat şi este de părere că actualul mijlocaş ofensiv de la Al Shabab ar fi putut să joace la o echipă din Serie A dacă se antrena 100% şi era mult mai concentrat pe ceea ce are de făcut pe teren.

Cât de important e pentru un jucător să nu fumeze. Gigi Becali a declarat că Florinel Coman nu dă randament maxim pentru că fumează.

Fumatul scade consumul de oxigen. Asta înseamnă că poţi să alergi mai puţin. Dacă tu ai calităţi fizice peste alţi jucători poţi să stau la acel nivel şi să fumezi 2-3 pachete pe zi, dar pentru tine e păcat. Dacă nu fumezi, poţi să mergi în Anglia şi să evoluezi, să nu rămâi la acelaşi nivel. Dacă doi jucători au aceeaşi valoare, cel care nu fumează poate să crească mult mai mult pentru că poate să alerge mult mai rapid. Oricum, calitatea ta fizică scade destul de mult şi nu o să ajungi la cel mai înalt nivel dacă fumezi, chiar dacă ai calitate nativă.

Florinel Coman sărbătoreşte golul înscris în FCSB - Sepsi OSK
Bucuria lui Florinel Coman după un gol înscris în FCSB – Sepsi OSK

Tu ai lucrat cu Denis Alibec. El a fost des criticat de Gigi Becali pentru că fumează şi că viaţa extrasportivă l-a împiedicat să dea randament maxim.

Denis Alibec are ideile lui, dar e adevărat ce a zis Reghe. Trebuie să înţelegi jucătorul şi să îl faci să facă ceea ce îţi doreşti tu. El face prea multe greşeli, iar asta poate să distrugă un grup. Atunci trebuie să renunţi la un astfel de jucător ca să nu strice alţi 20. E adevărat că trebuie să treci cu vederea anumite lucruri dacă acel jucător are calitatea de a rezolva singur un meci.

Nici Constantin Budescu nu dădea 100% la antrenament, dar calitatea şi-a spus cuvântul pe teren.

Eu am lucrat cu Budescu. E un jucător incredibil. Dacă el se antrena foarte bine, atunci el putea să meargă într-un campionat mare, dar s-a complăcut situaţiei, s-a mulţumit cu ceea ce a avut.

Budescu şi Alibec aveau mai multe kilograme în plus. Poate un preparaor fizic să menţină un jucător la greutatea optimă?

Mâncarea contează 70%. Fotbalistul vine 3-4 ore la antrenament, iar restul timpului şi-l petrece acasă şi nu poţi să îl controlezi. El trebuie să fie conştient.

“Budescu putea să joace lejer în Seria A, dar a fost comod!”

Denis Alibec şi Constantin Budescu într-un meci al FCSB-ului
Denis Alibec şi Constantin Budescu în timp ce evoluau pentru FCSB

La ce nivel crezi că este Budescu acum şi unde putea să ajungă?

Sincer, Budescu este unul dintre cei mai tehnici jucători alături de care am lucrat şi cred că putea să joace lejer la o echipă din Seria A, poate nu la primele trei, dar cu siguranţă la una de la mijlocul clasamentului pentru că are calitate tehnică. Problema e că nu a avut dorinţa, a fost comod. S-a mulţumit să rămână pe loc, dar el este un jucător de top. E păcat, pentru că e senzaţional.

Care este cel mai bun jucător român alături de care ai lucrat?

Budescu! Nu alerga aşa tare, dar rezolva meciul în orice moment. Îmi aduc aminte de nişte goluri ale sale din Europa League.

CITEŞTE ŞI: 

Teixeira?

Am lucrat cu el la Rapid şi este un jucător senzaţional. E expert, ştie momentul, simte jocul şi e tehnic. Şi el e printre cei mai buni.

Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi la Fiorentina

Ianis Hagi a plecat la Fiorentina şi s-a întors alt jucător din punct de vedere fizic. De unde diferenţa asta de potenţial?

Echipele din Italia au un staff foarte mare care controlează jucătorul non-stop. Ce mănâncă, când, unde, să nu fumeze. Există un control mai mare în Italia decât în România. În fiecare zi sunt controlaţi de medici, de staff, dar cred că e prea mult. Controlul din Italia e peste Anglia sau Spania. Fotbalul de acolo e mai liber. E bine ca un jucător ca el să aibă experienţă în Italia. Sunt sigur că a învăţat multe din perioada petrecută la Fiorentina şi o să ajungă mare. Eu aşa sper. E greu, dar e bine pentru el că a avut această experienţă.

Venind vorba de Fiorentina şi de controalele din Italia. Cum e posibil să se întâmple o poveste precum cea a lui Astori?

Există cazuri în care nu poţi să controlezi inima. Nu ai ce să faci dacă se întâmplă cum a fost la el. A fost ok pentru el că a făcut toate acele controale medicale pe parcursul carierei pentru că fără ele putea să se întâmple nenorocirea mai devreme. Oricărui jucători i se poate întâmpla ce i s-a întâmplat lui Astori. Nu putem să ştim ce a fost în spate, ce s-a întâmplat acolo.