Fraţii Longstaff au distrus United! Matthew, juniorul de 19 ani, nu are cotă pe transfermarkt, dar a marcat golul victoriei cu Manchester la debutul său în Premier League. VIDEO

SPECIAL FANATIK
Andrei Șchiopu   
în Premier League
07/10/2019, 16:47
Fraţii Longstaff au distrus United! Matthew, juniorul de 19 ani, nu are cotă pe transfermarkt, dar a marcat golul victoriei cu Manchester la debutul său în Premier League. VIDEO SPECIAL FANATIK
Matthew Longstaff, eroul lui Newcastle din meciul cu United. Sursă foto: hepta.ro

Matthew Longstaff a marcat golul victoriei lui Newcastle împotriva lui Manchester United, chiar pe „Old Trafford”. Tânărul mijlocaș a devenit cel mai tânăr marcator din istoria clubului, la 19 ani și 199 de zile. La sfârșitul partidei, Matthew a primit premiul de omul meciului de la fratele său, Sean, care a făcut cuplu la mijlocul terenului împreună cu el.

Matthew Longstaff a bătut mai multe recorduri la partida cu Manchester United

Matthew Longstaff, eroul din partida cu Manchester United, a devenit cel mai tânăr marcator pentru Newcastle din Premier League, la 19 ani și 199 de zile, dar și al doilea cel mai tânăr fotbalist care marchează un gol decisiv în fața „diavolilor roșii”, după Jermain Defoe. Atacantul lui Glasgow Rangers a marcat în decembrie 2001, la vârsta de 19 ani și 62 de zile, pe vreme când evolua în tricoul lui West Ham United.

Matthew Longstaff, eroul lui Newcastle din meciul cu United. Sursă foto: hepta.ro
Matthew Longstaff, eroul lui Newcastle din meciul cu United. Sursă foto: hepta.ro

Longstaff a început partida titular, alături de fratele său mai mare, Sean, care a fost dorit în vară de Manchester United. Frații Longstaff au fost printre cei mai buni de pe teren, iar la sfârșitul partidei, Sean i-a înmânat trofeul de cel mai bun jucător al meciului fratelui său, Matthew.

Matthew a visat că va înscrie

Într-un interviu acordat imediat după finalul partidei, Matthew a declarat că a visat că va înscrie pe „Old Trafford”: „Chiar am visat asta în noaptea dinaintea meciului, dar nu credeam că se şi va întâmpla. M-am oprit o clipă după ce am înscris şi mi-a venit să plâng”. A fost primul meci oficial al lui în Premier League, în condițiile în care el a mai jucat un singur meci, în Cupa Ligii Angliei cu Leicester.

„Când am aflat la antrenamente că voi fi titular, am simțit fluturi în stomac, era incredibil. Primul meu șut a lovit bara, ceea ce a fost puțin cam dezamăgitor pentru mine”, a mai spus eroul lui Newcastle de pe „Old Trafford”.

  • 19 ani a împlinit Matthew Longstaff pe 21 martie
  • Matthew nu are cotă de piață pe site-ul de specialitate transfermarkt.com
Frații Longstaff. Sursă foto: hepta.ro
Frații Longstaff. Sursă foto: sports.yahoo.com

Sean este mândru de fratele său

„Sunt cât se poate de fericit, doar eu știu cât de mult a muncit și a tras de el să ajungă la acest nivel. A fost un sentiment plăcut să joc împreună cu fratele meu, mi-a făcut treaba mult mai ușoară. Aseară a fost foarte liniștit, deobicei el este cel care face gălăgie acasă”, a declarat Sean Longstaff. Sean este cu 2 ani mai mare decât Matthew și a debutat la Newcastle sub comanda lui Rafa Benitez, într-un meci cu Liverpool din decembrie 2018

Sean Longstaff, fratele lui Matthew. Sursă foto: hepta.ro
Sean Longstaff, fratele lui Matthew. Sursă foto: hepta.ro

Gary Neville, fostul fundaș legendar al lui Manchester United a avut o reacție foarte dură la adresa conducerii, după înfrângerea cu Newcastle: „United îşi merită toate suferinţele pe care le trăieşte pentru alegerile greşite ale conducerii, care a schimbat ideile mereu la doi ani şi a cheltuit 250 de milioane de lire sterline cu fiecare antrenor”.

  • 18.000.000 de euro este cota de piață a lui Sean Longstaff, conform transfermarkt.com
  • 21 de ani a împlinint Sean Longstaff pe 30 octombrie
Închide ×