Fotbal intern

Mattia Montini a intrat în vizorul italienilor. În ce top a fost inclus atacantul lui Dinamo

29.05.2019 | 11:38
Mattia Montini a intrat in vizorul italienilor In ce top a fost inclus atacantul lui Dinamo

Mattia Montini a intrat în vizorul italienilor, iar atacantul celor de la Dinamo București a fost inclus de jurnalistul Tommaso Cherubin între cei mai buni 5 marcatori italieni care evoluează în afara țării. Vîrful formației din Ștefan cel Mare a ajuns sub comanda lui Mircea Rednic în luna noiembrie a anului 2018 și a reușit să impresioneze.

Mattia Montini a intrat în vizorul italienilor

Jurnalistul Tommaso Cherubin crede că Mattia Montini a făcut un pas important în cariera lui în momentul în care a ales să semneze un contract valabil până în vara anului 2020. “13 goluri în 21 de meciuri la primul său sezon în afara Italiei? Prin golurile sale, Montini și-a salvat în dese rânduri echipa în actuala stagiune”a scris Cherubin.

Acesta l-a inclus pe Mattia Montini în top 5 fotbaliști italieni care evoluează în străinătate și care au impresionat în acest sezon. Astfel, alături de vârful celor de la Dinamo București este și fostul jucător al celor de la FCSB, Federico Piovaccari, autor a 11 goluri în 33 de meciuri pentru Cordoba.

Mattia Montini la finalul unui meci al lui Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu
Mattia Montini la finalul unui meci al lui Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu

Cum arată top 5 al celor mai buni italieni care joacă în străinătate

Pe lângă Mattia Montini și Federico Piovaccari au mai fost incluși Graziano Pelle (cu 9 goluri în 10 meciuri în China), Vincenzo Grifo (6 goluri și patru pase de gol pentru Freiburg) și Davide Lanzafame (16 goluri în 28 de meciuri în campionatul Ungariei).

Cotat de site-urile de specialitate la 550.000 de euro, Mattia Montini a ajuns la Dinamo București în luna noiembrie a anului 2019 și are un contract valabil până în iunie 2020. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a mai evoluat pe parcursul carierei pentru Bari, AS Livorno, Monopoli, Pro Patria, Benevento, Arezzo, Juve Satabia, Cittadella, Feralpisalo și AS Roma.