Fotbal intern

Mattia Montini, îngrijorat de situația familiei din Italia: „Mi-e teamă pentru bunicii mei”

14.03.2020 | 12:07
Mattia Montini ingrijorat de situatia familiei din Italia Mie teama pentru bunicii mei
ADVERTISEMENT

Mattia Montini, atacantul lui Dinamo, a recunoscut că este îngrijorat de situația familiei sale, aflată în Italia, una dintre zonele cel mai afectate de pandemia de coronavirus. Fotbalistul a susținut că se antrenează acasă, iar de luni ar urma să revină la ședințele de pregătire de la Dinamo.

Dinamo reia antrenamentele de luni

Fotbalul intern a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, însă Dinamo va relua, dacă Liga Profesionistă sau Federația Română de Fotbal nu va lua o decizie în acest caz, antrenamentele, sub comanda unui nou antrenor, Adrian Mihalcea.

ADVERTISEMENT

Mattia Montini a declarat că încă nu a discutat cu înlocuitorul lui Dusan Uhrin pe banca tehnică a „câinilor”, iar în această perioadă s-a pregătit sub îndrumarea unui antrenor personal, cu care a comunicar prin apeluri video.

Atacantul lui Dinamo recunoaște că este îngrijorat de situația familiei sale din Italia, una dintre țările cel mai afectate de pandemia de coronavirus, cu peste 1.000 de decese înregistrate.

ADVERTISEMENT

Vorbesc des cu familia mea, ei sunt bine, stau închiși în casă. Din ce știu, de luni vom face antrenamente la Dinamo, dacă nu se va lua o decizie din partea Ligii sau a Federației să rămânem toți în casă.

Este evident că sunt îngrijorat de situația familiei mele, se află într-o zonă roșie, este normal să fiu puțin speriat, mai ales pentru bunicii mei. Mă antrenez acasă, cu un antrenor personal, vorbim prin Skype, încerc să mă mențin într-o formă cât mai bună, încerc să-mi păstrez dieta vegană.

ADVERTISEMENT

Nu am apucat să vorbesc cu noul antrenor, acum fotbalul este pe plan secund”, a declarat Mattia Montini la TV Digisport.

Când se reia campionatul?

În comunicatul prin care anunța suspendarea competițiilor fotbalistice, FRF a transmis că 31 martie este data reluării campionatului.

ADVERTISEMENT

Totuși, vineri, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că sunt șanse minime ca meciurile să reînceapă la sfârșitul acestei luni.

Data de 31 martie, în condițiile pandemiei cu coronavirus, este un termen nerealist, categoric! Cel mai rău scenariu ar fi să reluăm de la începutul lui iunie, dar asta ar însemna să jucăm din două în două zile, adică miercuri – joi și mai apoi sâmbătă – duminică și atunci acest sistem ne-ar permite să terminăm la finalul lunii iunie”, a declarat Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT
Tags: