Fotbal intern

Mattia Montini, interviu despre situaţia de la Dinamo: ”Nu sunt sigur că Negoiță vrea să vândă!” Ce spune despre un posibil transfer la U Craiova. Exclusiv

12.05.2020 | 16:39
Mattia Montini interviu despre situatia de la Dinamo Nu sunt sigur ca Negoita vrea sa vanda Ce spune despre un posibil transfer la U Craiova Exclusiv
Mattia Montini, interviu despre situaţia de la Dinamo: ”Nu sunt sigur că Negoiță vrea să vândă!" Ce spune despre un posibil transfer la U Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mattia Montini și-a creat un nume în campionatul românesc. A venit în noiembrie 2018 și s-a impus imediat la Dinamo, fiind, după primul sezon cu Rednic antrenor, golgheterul lui Dinamo, cu 13 goluri marcate. În actualul sezon are 4 reușite deoarece a pierdut locul de titular în mandatul lui Dusan Uhrin, deși în primele cinci etape ale campionatului fusese căpitan.

Cehul l-a pus pe picioare și l-a preferat pe Slavko Perovic pe postul de atacant și ușor, ușor, Montini a a pierdut locul de titular. Și în iarnă s-a accidentat. Acum, într-un interviu pentru FANATIK, spune că e pregătit să revină pe teren și speră să mulțumească fanilor dinamoviști pentru suportul lor pentru jucători prin jocul și golurile sale. Tot în această perioadă trebuie să-și clarifice și viitorul. Dacă va rămâne sau va pleca din Ștefan cel Mare, după ce FANATIK a anunţat în excluisivitate că se află pe lista Universităţii Craiova.

ADVERTISEMENT

Mattia Montini: ”Nu sunt sigur că Negoiță vrea să vândă. Mi-ar plăcea să rămân” Interviu Exclusiv

Cum ai petrecut aceste două luni în izolare?

– E o perioadă grea pentru că nu mi-am mai văzut familia de 5-6 luni, dar e bine că nu sunt singur aici în România, facem tot ce e posibil să nu ne plictisim, aștept 15 mai pentru a relua pregătirile și pentru a se mai relaxa restricțiile aici.

Cum este familia ta din Italia? Este în regulă?

– Da, familia mea n-a avut probleme. În Italia cea mai mare problemă a fost în Nord, în Centru nu a fost atât de periculos, nici părinții mei și nici alte cunoștințe nu au fost infectați, așa că sunt ok și așteaptă și ei să revină la viața normală.

ADVERTISEMENT

Cum te-ai antrenat în această perioadă?

– Am o bicicletă fixă și m-am antrenat mult pe ea, am făcut cardio și am o pădure în fața casei și merg să alerg acolo.

Te-ai întâlnit cu Fabbrini și Piscitelli în această perioadă?

– Nu, cu Riccardo m-am întâlnit o dată, cu Fabbrini nu, el are o fetiță și au stat izolați, e mai bine așa, nu vor să riște.

ADVERTISEMENT

Ai ținut legătura cu noul antrenor? Cu Mihalcea?

– Da, da, da. Am vorbit cu el acum 2, 3 zile, ne-a dat un nou program de antrenamente, suntem în contact pentru că în fiecare zi situația poate să se schimbe. Pentru moment, acesta este programul. Nu știu dacă vom intra în cantonament, dar pentru o săptămână am putea sta acolo. Nu este nimic sigur, dar vom vedea cum se vor desfășura lucrurile.

Mattia Montini interviu
Mattia Montini s-a antrenat din greu acasă

”Va fi destul de ciudat, dar necesar”

Dar tu stai acum în izolare timp de 15 zile? Cum e cu izolarea?

– Nu, nu, eu sunt acasă acum. Dar când vom reîncepe, probabil că vom face pe grupe de 3-4-5 jucători. Probabil nu vom merge la dușuri împreună, fiecare va avea camera lui. Cred că avem posibilitatea asta, pentru că sunt câteva camera libere. Trebuie să ținem un pic de distanță, va fi destul de ciudat, dar este necesar pentru a porni campionatul.

ADVERTISEMENT

Crezi că e bine că se va termina campionatul, ca puteți juca?

– Nu știu sigur. Nu este bine că nu se joacă, nu se primesc bani de la sponsori, de la televiziuni. Se supraviețuiește cu greu. Dar cred că la reluarea  campionatului, situația va fi mai clară și nu va fi periculoasă. Vreau să mă antrenez, să dau tot ce am mai bun din mine, dar în condiții sigure. Sper că așa va fi.

Cum va fi pentru jucători? Veți juca cu teamă?

– Nu. Cred că se vor face 2-3 teste, ne vom izola de familie, de alți oameni din afara cantonamentului de la Săftica. Nu știu. Încerc să gândesc pozitiv.

Îți e dor de fotbal, Mattia?

– Crede-mă, pentru un fotbalist este o perioadă grea. M-am antrenat din greu în februarie și în martie, deci e dificil pentru mine. Sper să se schimbe ceva. Pentru sportivi, pentru fotbaliști e greu să traiască fără a face sport.

”Sunt pregătit să joc. Nu las frica să pătrundă în gândurile mele”

Acum, când campionatul se va relua, vei putea să joci?

– Da, sunt pregătit. Dar cu pauza asta, riscăm să ne accidentăm mai ușor. Va fi destul de periculos, mai ales că se vor juca 3 meciuri pe săptămână. Trebuie să avem grijă de noi, să nu ne accidentăm, pentru că altfel va fi foarte dificil.

Ți-e frică de acest virus sau nu?

– Sincer, nu mi-e foarte frică. Știu cum sunt familia mea, părinții  mei. Nu las frica să pătrundă în gândurile mele. Dar un pic de teamă tot îmi este. Îți poate schimba viața. Am văzut o mulțime de știri, de mărturii ale celor care au avut coronavirus. Situația este destul de confuză, așa că îmi e un pic de teamă de coronavirus.

Care e situația acum în Italia?

– Situația pare mai bună în fiecare zi. Însă în Nordul Italiei vor să închidă iar orașele, pentru că virusul persistă. Acolo nu se pot relaxa măsurile. În Sud, unele regiuni sunt complet vindecate. Unele regiuni sunt însă închise, tot este prezent virusul. Chiar și Dybala a fost infectat de 3-4 ori cu Coronavirus. O dată a ieșit testul negativ, de 2-3 ori pozitiv. Este un virus foarte dificil pentru un doctor, imaginați-vă cum e pentru noi, persoane simple.

”Nu a fost prea plăcut să fim trimiși în șomaj tehnic”

Ce spui de situația lui Dinamo?

– Situația nu este foarte clară. Dinamo caută să aibă un nou președinte, care să pună clubul pe picioare cu un proiect nou. Patronul vrea să vândă clubul unor persoane puternice. Pentru noi, situația este mai ciudată, coronavirusul a creat confuzie. Dar vom supraviețui.

Cum ai primit vestea că vei fi trimis în șomaj tehnic?

– Nu a fost prea plăcut. Dar am primit salariul pe ianuarie. Este o întârziere de câteva luni. Am lucruri de plătit. De exemplu, trebuie să plătesc lunar creditul din Italia, trebuie să plătesc casa din Italia, chiria din București, trebuie să supraviețuiesc. Cu un salariu poți supraviețui.

Ce crezi de faptul că fanii au strâns bani pentru club și pentru salariile pe ianuarie?

– Nu am văzut suporteri ca ai lui Dinamo în viața mea. Nu am evoluat în Serie A, dar am avut suporteri precum cei de la Bari, Livorno, veneau la meci 50.000, așa era la Bari. Ce fac suporterii lui Dinamo nu face nimeni! Nu am văzut așa ceva în viața mea. Dacă Dinamo supraviețuiește acum, trebuie să le mulțumim suporterilor, doar lor. Ei au ajutat Dinamo să plătească salariile. Când se va relua campionatul, vom avea o motivație în plus, vom juca mai tare pentru ei.

”Negoiță spune că vrea să vândă, dar eu nu sunt sigur că vrea”

Ce crezi despre ideea Ligii, ca fotbaliștii să fie plătiți direct din drepturile TV? Ar fi o soluție pentru jucători?

– Pentru noi ar fi mai bine, pentru că am primi salariile la timp. Nu știu prea multe despre schimbarea acestei reguli, dar știu că în România sunt jucători care au salarii mici și această regulă le-ar putea schimba viețile. Să primești banii la timp este foarte important. Ar fi bine pentru noi.

Crezi că Negoiță va vinde clubul?

– Situația nu este clară. Din ce spune el, Negoiță vrea să vândă clubul. Am văzut grupul din Arabia, apoi un grup românesc, dar tot nu s-a vândut Dinamo. Nu sunt sigur că Negoiță vrea să vândă. Poate vine un grup puternic să cumpere clubul. Important este ca Dinamo să supraviețuiască și ca jucătorii să se bucure că joacă aici. Și să se plătească salariile.

”Vreau să joc pentru Dinamo cu acești suporteri. Îi iubesc”

Dacă se va relua sezonul, care este obiectivul tău?

– Din păcate, nu jucăm în play-off, nu jucăm pentru titlu. Am motivație în mintea mea. Vreau să repornesc bine, să joc bine, să găsesc o soluție bună pentru mine și pentru familia mea pentru viitor. Este cel mai important lucru. Mă simt foarte bine mental, fizic o să am nevoie de puțin timp, vreau să joc pentru Dinamo, cu acești suporteri. Îi iubesc! Nu sunt sigur că voi continua la Dinamo.

Vrei să rămâi la Dinamo?

– Vreau să rămân, dar cu condițiile mele! Trebuie să-mi îndeplinească niște condiții ca să rămân.

Care sunt condițiile?

– Am nevoie de un proiect. Dacă Dinamo îmi va oferi un nou contract, mă voi uita la condiții. Când am ajuns la Dinamo, era vorba de un salariu, dar acum situația s-a schimbat. Am jucat bine, am demonstrat că sunt un jucător bun pentru campionatul din România. Dacă vor dori să continui aici, vom discuta. Mi-ar plăcea să continui.

Au vorbit cu tine despre un nou contract?

– Le-am spus că doresc un nou contract, că vreau să continui la Dinamo în condițiile mele, am discutat și dacă vor dori, îmi vor propune un contract nou și vom discuta.

Deci nu e nimic sigur acum?

– Nu, pentru că nu e decizia mea. Dacă nu mă sună nimeni, nu pot semna singur un contract.

”Este devreme să vorbim despre un transfer la Craiova. Dar eu apreciez interesul oricărui club”

S-a tot scris de interesul Craiovei, mai ales că a venit Cristiano Bergodi. Ai merge acolo?

– Eu vreau să-i urez succes lui Cristiano Bergodi. Este un antrenor și un om foarte bun. El mă cunoaște ca fotbalist și tot ce pot să spun este că eu apreciez interesul oricărui club pentru mine. Dar deocamdată este devreme să vorbim despre asta.

Crezi că Dinamo poate lua Cupa anul acesta?

– Acum, Cupa este obiectivul nostru. E și obiectivul meu. Dacă vom juca cu Steaua, alt derby, va fi foarte bine pentru noi, vom avea vizibilitate. Dacă vom lua Cupa, vom putea merge în cupele europene. Pentru cei care termină contractele, vor fi alte condiții, vor avea altă vizibilitate, pentru că am câștiga un trofeu. E foarte important pentru noi. Vom ajunge în preliminariile Europa League. Ar fi un vis!

Ai un mesaj pentru fani?

– S-au comportat foarte bine cu mine, chiar și în perioadele în care am avut probleme cu antrenorul, cu accidentările. Vreau să le mulțumesc pentru asta. Sper să începem să jucăm și să revină la stadion. Noi avem de suporteri și ei au nevoie de fotbal. Sper să nu avem parte de alte lucruri care să ne distragă și să fim concentrați doar pe fotbal. Uneori nu te poți concentra, iar noi riscăm retrogradarea dacă nu ne stă capul doar la fotbal. Dacă vom fi cu gândul acolo, nu vor fi probleme.

ADVERTISEMENT