Fotbal intern

Mattia Montini, la Craiova?! Italianul de la Dinamo e la final de contract și a fost contactat de olteni. Exclusiv

06.05.2020 | 20:30
Mattia Montini la Craiova Italianul de la Dinamo e la final de contract si a fost contactat de olteni Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mattia Montini de la Dinamo la Craiova?! Este o variantă care prinde contur în ultimele zile, italianul fiind la final de contract cu formația patronată de Ionuț Negoiță.

FANATIK a aflat că atacantul „câinilor” a revenit printre numele de care Craiova este interesată, cu atât mai mult cu cât Mattia ar putea semna cu oltenii din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Mattia Montini la Craiova?! Italianul de la Dinamo a fost contactat de olteni pentru a semna din sezonul următor

Craiova lui Mihai Rotaru muncește să-și facă deja echipă de top pentru sezonul viitor, pentru a se bate la titlu, Dinamo muncește să supraviețuiască în condițiile dificile pe care le traversează.

Ionuț Negoiță ar vinde orice jucător pentru a mai face rost de niște bani, dar sunt și fotbaliști la Dinamo pe care patronul nu va încasa niciun cent. Unul dintre aceștia este italianul Mattia Montini, care termină angajamentul cu „roș-albii” peste o lună și câteva săptămâni, la finalul lui iunie.

ADVERTISEMENT

Mattia Montini este pe radarul celor de la U Craiova, fotbalistul fiind pe placul celor cu putere de decizie la club. Din informațiile FANATIK, italianul a fost deja contactat de către olteni.

Discuțiile dintre părți vor fi aprofundate imediat după ridicarea stării de urgență, când probabil Montini se va și întâlni alături de impresarul său cu cei de la Craiova. Italianul de 28 de ani și-ar dori un contract pe doi-trei ani și e dispus să continue în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă l-a pus pe Mattia Montini pe lista sa de achiziții înainte de a pleca de la Craiova în ianuarie

Nu este prima oară când Mattia Montini este pe lista celor de la Craiova. Victor Pițurcă, fostul tehnician al oltenilor în toamna trecută, alcătuise o listă cu jucătorii pe care-i dorea în iarnă și cu care dorea să se bată la titlu.

Cinci nume au fost pe acea listă, doar primul, cel al lui Dan Nistor, ajungând în pauza din ianuarie la Craiova. Și asta în ciuda faptului că Pițurcă a decis să plece, iar Mihai Rotaru a decis să revină iar la Corneliu Papură.

ADVERTISEMENT

„În ianuarie am vorbit cu Pigliacelli. Apăruse că mă dorește cineva la Craiova, din ce am înțeles mă dorea Pițurcă, iar Pigliacelli mă întreba non-stop când vin la Craiova” – Mattia Montini pentru FANATIK

În afara lui Nistor, transferat, Pițurcă s-a gândit și la colegul acestuia de la Dinamo, Mattia Montini, lucru recunoscut în exclusivitate de italian pentru FANATIK. Piți îi mai dorea pe Valerică Găman, Fofana de la Gaz Metan Mediaș și Gabi Tamaș, fundașul veteran al Astrei. Nu s-a mai insistat atunci pe „pista Montini”, dar Craiova a redevenit acum interesată de atacantul italian.

Mircea Rednic i-a mărit de cinci ori cota lui Montini, Uhrin l-a împins să plece!

Mattia Montini a fost adus la Dinamo în noiembrie 2018 de către Mircea Rednic. Italianul era liber de contract, după ce se despărțise, în iulie 2018, de „cocoșeii” de la Bari și valora 200.000 de euro.

Cât a lucrat cu Mircea Rednic la Dinamo, până în vara lui 2019, când Negoiță l-a dat afară pe „Puriu”, Montini ajunsese la o cotă de piață de 1.000.000 de euro! De cinci ori mai mult în doar 7 luni!

„Cu Rednic m-am simțit foarte bine, pentru că el îmi știe calitățile, mi-a zis să fac asta, asta, asta. Nu toți antrenorii îl iubesc pe Montini. Fiecare antrenor are ideile lui, pe care le respect” – Mattia Montini pentru FANATIK

În actualul sezon, după sosirea cehului Dusan Uhrin jr., Mattia Montini a fost trecut pe linie moartă. Nici el nu a mai avut tragere de inimă să tragă pentru a obține un nou contract, ba chiar s-a dat lovit la deplasarea de la Sibiu. Totul a culminat cu cantonamentul de pregătire din Spania, din luna ianuarie, când italianul a acuzat o accidentare, nu s-a mai antrenat și a pierdut toată perioada de pregătire.

Mattia Montini le-a transmis clar șefilor dinamoviști că nu mai e interesat să continue și din sezonul următor.

  • 460.000 de euro este suma totală care s-a plătit pentru transferurile lui Mattia Montini în toată cariera: 260.000 de euro a dat Benevento Romei în 2012 și 200.000 de euro a plătit, în 2017, lui Monopoli cei de la Bari, ultima echipă italiană la care a jucat înainte să vină la Dinamo
  • 675.000 de euro este cota actuală a atacantului italian de 28 de ani, născut la Frosinone, pe 28 februarie 1992. Are doar o selecție pentru naționala de tineret a Italiei
ADVERTISEMENT