Fotbal intern

Mattia Montini, obiective îndrăznețe la Dinamo: ”Aș fi putut marca mai multe goluri”

03.05.2019 | 15:22
Mattia Montini obiective indraznete la Dinamo As fi putut marca mai multe goluri

Atacantul Mattia Montini și-a stabilit obiective îndrăznețe la Dinamo și asta în ciuda faptului că este cel mai bun marcator din Liga 1 Betano în anul 2019. Fotbalistul italian a vorbit despre colaborarea cu grecul Athanasios Papazoglou în ofensiva ”câinilor”, dar și despre meciul de sâmbătă cu Dunărea Călărași, din etapa a opta a play-out-ului.

Mattia Montini, obiective îndrăznețe la Dinamo: ”Am fost o echipă mai bună în 2019”

”Nu am obiective personale în acest play-out, important este obiectivul echipei, de a termina pe primul loc. Gaz Metan este o echipă organizată şi luptăm cu ea pentru prima poziţie. Obiectivul nostru nu este acela de a ne salva, pentru că din punct de vedere matematic sunt aproape salvaţi, ci e acela de a termina pe primul loc şi de a demonstra că dintre aceste echipe suntem cea mai determinată, cea mai concentrată. Sigur că putem câştiga în sezonul viitor, acesta este obiectivul. Sper să continuăm bine anul 2019, să începem cu victorii în iulie pentru a demonstra că Dinamo s-a schimbat”, a declarat italianul într-o conferință de presă.

”Mi s-a spus că sunt jucătorul cu cele mai multe goluri marcate în 2019. Cred că aş fi putut marca mai multe, dacă eram mai precis, mai concentrat în unele meciuri. Sunt mulţumit că Dinamo a fost o echipă mai bună în 2019, am făcut paşi importanți faţă de anul trecut. Am jucat pe toate posturile în atac, iar de când a venit Papazoglou pentru mine e mai bine deoarece am alături un atacant care mă ajută şi astfel pot juca mai multe mingi. În acest moment nu aş şti să zic care e rolul pe care îl prefer. Important e ca atunci când intru pe teren să fiu mereu concentrat, motivat, pentru că am reuşit să marchez şi ca extremă şi ca atacant central, e important să joc, să fiu între primii unsprezece”, este obiectivul pe care și l-a trasat Mattia Montini la Dinamo.

Mattia Montini în duel pentru balon cu Junior Mpia Mapuku în meciul Dunărea Călărași - Dinamo
Mattia Montini în duel pentru balon cu Junior Mpia Mapuku în meciul Dunărea Călărași – Dinamo

”Am avut mereu dificultăți cu Dunărea Călărași”

”Mi-ar plăcea să dau goluri în continuare şi să fiu între cei mai buni trei marcatori. Ştiu că nu e uşor, trebuie să muncesc, să fie un obiectiv personal. E un pic cam devreme să vorbim despre campionatul viitor, dar mi-ar plăcea să fiu printre jucătorii cei mai prolifici. Faptul că vom juca sezonul viitor pe Arena Naţională este un motiv de mândrie pentru noi, în primul rând pentru că vom putea aduce mai mulţi suporteri la stadion. Am văzut derby-ul cu FCSB înainte de semnarea contractului, iar suporterii lui Dinamo au fost net superiori. Va fi un stimul pentru a aduce mai mulţi oameni la stadion”, a mai spus atacantul.

Mattia Montini a precizat că Dunărea Călărași este po echipă foarte bine organizată: ”Dunărea este o echipă care a arătat că nu vrea să moară. Noi am avut dificultăţi în ambele meciuri în care am jucat cu ei. Dunărea mi se pare o echipă organizată, are un antrenor care se arată a fi un mare motivator, e dificil să-i marchezi gol”. Italianul ar fi dorit de Giovani Becali în Bulgaria la formația Levski Sofia, dar ”câinii” au anunțat că nu există nicio ofertă concretă.