Fotbal intern

Mattia Montini, lăudat de presa italiană: „E bombardier în România”

18.02.2019 | 21:01
Mattia Montini laudat de presa italiana E bombardier in Romania

Mattia Montini a reușit încă un gol pentru Dinamo București, în partida cu FC Botoșani, pierdută de „câini” cu scorul de 1-2. Datorită prestațiilor din România, Mattia Montini a atras atenția presei din Italia și a devenit personajul principal al unei știri de pe site-ul goal.com, versiunea în italiană.

Astfel, italienii au scris un material dedicat lui Mattia Montini. Jurnaliștii italieni au titrat „Montini este bombardier în România: Are 7 goluri în 8 partide pentru Dinamo București”. Italienii au scris apoi că „Montini devine al doilea italian care cucerește România, după Federico Piovaccari, cel care a fost golgeter în Liga 1 în tricoul Stelei”, se arată în articolul de pe goal.com.it.

Presa italiană îl laudă pe Mattia Montini pentru prestațiile de la Dinamo

Italienii i-au scris apoi povestea lui Montini. Fostul junior al lui AS Roma, care în 2011 a câștigat campionatul Primavera cu hat-trick în finala contra Varese, a avut o carieră deloc spectaculoasă la profesioniști. Cei de la Goal titrează faptul că Montini a schimbat 10 echipe în opt ani până să ajungă la Dinamo. Cu toate acestea, italianul este aproape să își depășească cea mai bună performanță din carieră. În sezonul 2016/2017, Mattia a înscris 13 goluri în acel sezon când juca la Monopoli, în divizia a treia din Italia. Prestația sa i-a atras un transfer la Bari și la Livorno, unde nu a mai rupt gura târgului.

Cu cele 7 goluri înscrise până acum, Mattia Montini l-a depășit pe Diogo Salomao, cel care avea 6 goluri dar în 19 meciuri. Portughezul a plecat în Orientul Mijlociu, deci poziția lui Montini ca golgeter al trupei din Ștefan cel Mare nu este pusă în pericol. După înfrângerea cu FC Botoșani, Dinamo nu mai are nicio șansă matematică să prindă Top 6. „Câinii” vor juca etapa viitoare în deplasare, cu Dunărea Călărași, în etapa a 25-a a Ligii 1 Betano.