Fotbal international

“Matusalemicul” Goran Pandev! Starul Macedoniei de Nord, amintiri triste din urmă cu 17 ani din România. Video

25.03.2021 | 19:46
Matusalemicul Goran Pandev Starul Macedoniei de Nord amintiri triste din urma cu 17 ani din Romania Video
ADVERTISEMENT

Macedonia de Nord este primul adversar al României în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Goran Pandev, la 37 de ani, rămâne starul adversarei noastre. “Matusalemicul” atacant al macedonenilor a mai jucat o dată cu naționala pe pământ românesc, în septembrie 2004. 

România s-a întâlnit de cinci ori până în prezent cu naționala Macedoniei de Nord. Primele meciuri oficiale au avut loc în preliminariile CM 1998, când Generația lui Hagi și Gică Popescu s-au distrat cu adversarii: 3-0 în deplasare și 4-2 la București.

ADVERTISEMENT

“Matusalemicul” Goran Pandev! A jucat în 2004 în România – Macedonia 2-1

Aveau să fie singurele meciuri simple împotriva acestui adversar, considerat mereu unul mult mai modest decât România. Goran Pandev a debutat în 2001 la echipa națională și avea să fie pe teren la viitoarele confruntări ale naționalei sale împotriva românilor.

Pe 9 septembrie 2004, România aborda cu mult entuziasm confruntarea cu Macedonia de la Craiova, din preliminariile CM 2006. La fiecare început de preliminarii era mult entuziasm în naționala noastră, însă ca de fiecare dată în ultimii 20 de ani, campaniile pentru Mondiale au provocat doar suferință.

ADVERTISEMENT

Mutu ne-a salvat de la o ruşine istorică!

Cu Goran Pandev titular, Macedonia a fost la un pas de o mare surpriză în meciul de la Craiova. Pancu a deschis scorul în minutul 15, însă adversarii au dat lovitura cu mai puțin de 20 de minute înainte de final prin Vasovski (min. 73).

A fost nevoie de o execuție a lui Adrian Mutu ca România să câștige confruntarea. În minutul 88, “decarul” naționalei a transformat o lovitură liberă și a adus cele trei puncte. Toată lumea răsufla ușurată.

ADVERTISEMENT

România (4-4-2): Lobonţ – Stoican, Iencsi, Moldovan, Raţ – Petre, Şoavă, Dică, Pancu – Mutu, Dănciulescu. Selecţioner: Anghel Iordănescu

Macedonia de Nord (5-4-1): Milosevski – I. Mitrevski, A. Vasovski, Stojanoski, Popov – Sumulikovski, Jancevski, Krstev, Sakiri – Pandev. Selecţioner: Dragi Kanatlarovski

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Nicolae Mitea a strălucit la Skopje! A bătut de unul singur Macedonia 

Câteva luni mai târziu, în returul de la Skopje, lucrurile au fost la fel de complicate. În martie 2005, România s-a impus cu 2-1 în Macedonia grație “dublei” marcate de Nicolae Mitea. În ciuda victoriei duble împotriva macedonenilor, România a încheiat grupa pe locul 3 și a ratat orice șansă de a juca la CM 2006.

VEZI VIDEO: 

Macedonia de Nord ne-a bătut în ultimul meci direct!

Ultimul meci direct dintre România și Macedonia s-a disputat în 2010, un amical în Austria. Macedonenii aveau să câștige primul meci împotriva României grație golului marcat de Shikov. La 11 ani de la acel meci, Macedonia de Nord, cum se numește statul acum, vine la București pentru un nou meci oficial împotriva României.

VEZI VIDEO: 

Goran Pandev, eroul Macedoniei de Nord! A calificat naţionala la turneul final

Goran Pandev, omul care a fost titular în meciul din 2004 de la Craiova, este anunțat titular și pe Arena Națională. Pandev joacă în continuare la cel mai înalt nivel fiind legitimat în Serie A la Genoa.

Mai mult, atacantul este eroul Macedoniei de Nord după ce a reușit să marcheze golul calificării la primul turneu final din istoria națiunii: Euro 2020. Pandev a înscris din penalty în finala barajului cu Georgia, scor 1-0.

VEZI VIDEO GOLUL CARE A DUS MACEDONIA DE NORD LA EURO: 

Goran Pandev, carieră extraordinară!

Macedonia de Nord se va întoarce în luna iunie pe Arena Națională pentru turneul final. Naționala lui Pandev joacă împotriva Austriei și Ucrainei pe cel mai mare stadion al țării, astfel că, pentru adversarii noștri confruntarea din preliminarii va reprezenta o repetiție perfectă pentru turneul final. De cealaltă parte, România va urmări turneul final la televizor.

Goran Pandev are o carieră extraordinară. Atacantul a jucat la Inter, Lazio și Napoli reușind să câștige 9 trofee, inclusiv tripla (campionat, cupă, Champions League) în 2010 cu Inter. Din 2015 joacă la Genoa. În actuala stagiune, la 37 de ani, este titular în Serie A.

  • 17 ani au trecut de la România – Macedonia 2-1, meci în care Pandev a fost titular
  • 4 victorii din 5 meciuri directe a obţinut România împotriva Macedoniei de Nord

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,55 este cota pentru „peste 3,5 goluri” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT