Sport

Mauricio Pochettino a acceptat o sumă uriașă pentru a rezilia cu PSG. Cine îi va antrena pe Messi, Neymar și Mbappe în noul sezon

Situația lui Mauricio Pochettino la PSG era pecetluită de mai mult timp, însă acordul pentru rezilierea contractului a tot întârziat să apară din cauza banilor.
01.07.2022 | 10:34
Mauricio Pochettino a acceptat o suma uriasa pentru a rezilia cu PSG Cine ii va antrena pe Messi Neymar si Mbappe in noul sezon
Situația lui Mauricio Pochettino la PSG era pecetluită de mai mult timp, însă acordul pentru rezilierea contractului a tot întârziat să apară din cauza banilor. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Parizienii au fost eliminați din Liga Campionilor de Real Madrid după un meci halucinant, iar părăsirea prematură a competiției i-a fost fatală tehnicianului argentinian.

PSG, acord pentru rezilierea contractului cu Mauricio Pochettino

După două săptămâni de discuții între cele două părți, PSG și Mauricio Pochettino au ajuns la un acord verbal pentru rezilierea contractului scadent în vara viitoare, iar argentinianul va părăsi capitala Franței cu buzunarele pline.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului L’Equipe, conducătorii parizieni au tras să plătească o sumă cât mai mică pentru Pochettino și staff-ul său, în timp ce tehnicianul nu a văzut niciun motiv să facă vreo favoare unui club atât de bogat.

În cele din urmă s-a ajuns la o soluție de compromis și argentinianul va primi 10.000.000 de euro pe care va trebui să-i împartă cu colaboratorii săi. Este o despărțire scumpă, dar PSG poate spune că a scăpat ieftin dacă ținem cont că Pochettino cerea salariul pe tot sezonul viitor pentru el și oamenii săi.

ADVERTISEMENT

Galtier, alegerea surpriză a campioanei din Ligue 1

Înțelegerea cu Mauricio Pochettino deschide calea oficialilor de la PSG de a-l prezenta oficial pe cel care se va ocupa de destinele starurilor Messi, Neymar și Mabppe în sezonul viitor. Este vorba de Christophe Galtier, care deja a vizitat baza de pregătire a echipei.

Tehnicianul în vârstă de 55 de ani, care le-a suflat titlul parizienilor în 2021 cu OSC Lille, a ajuns săptămâna trecută la un acord cu Nasser Al-Khelaifi pentru un contract pe doi ani. Pentru a putea obține serviciile sale, PSG a fost nevoită să achite o despăgubire de 10 milioane de euro pentru a răscumpăra cei doi ani de contract pe care Galtier îi mai avea cu Nice.

ADVERTISEMENT

Galtier vrea să îl aibă ca secund la PSG pe Joao Sacramento, portughezul cu care a lucrat la Lille până în noiembrie 2019 și care a plecat ulterior în staff-ul lui Jose Mourinho de la Tottenham, iar apoi Roma. În plus, dacă pentru pregătirea portarilor va miza în continuare pe Gianluca Spinelli, noul tehnician al lui PSG ar vrea să-l ia de la Nice și pe Thierry Oleksiak.

PSG, refuzată de Zidane

Prima opțiune pentru înlocuirea lui Mauricio Pochettino la PSG a reprezentat-o Zinedine Zidane, iar cele două părți ar fi avut chiar și o întâlnire în care Nasser Al-Khelaifi i-ar fi promis fostului mare fotbalist un salariu fabulos.

ADVERTISEMENT

După câteva zile de gândire, ”Zizou”, care este un fan înrăit al lui Marseille, a declinat oferta campioanei din Ligue 1. Presa franceză a scris că Zidane este mai degrabă tentat să preia naționala Franței după Cupa Mondială din Qatar.


  • (P) Cota NETBET pentru Clermont – PSG: 1,34 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: