Premier League

Mauricio Pochettino a fost dat afară de Tottenham Hotspur! Anunţul oficial făcut de londonezi: “Nu a fost o decizie uşoară”

19.11.2019 | 21:52
Mauricio Pochettino a fost dat afara de Tottenham Hotspur Anuntul oficial facut de londonezi Nu a fost o decizie usoara
ADVERTISEMENT

Mauricio Pochettino a fost dat afară de Tottenham Hotspur, iar decizia a fost anunţată oficial de site-ul oficial al clubului. Antrenorul argentinian a avut o întâlnire marţi cu oficialii formaţiei londoneze, iar aceştia din urmă au luat decizia să-l sacrifice pe tehnicianul de 47 de ani, care a dus echipa până în finala Ligii Campionilor în sezonul trecut.

Mauricio Pochettino, demis de Tottenham Hotspur: “Rezultatele au fost dezamăgitoare”

Marţi, site-ul oficial al lui Tottenham Hotspur a anunţat că Mauricio Pochettino a fost demis. Într-un comunicat al conducerii clubului, Daniel Levy, preşedintele londonezilor, a explicat cauzele care au dus la decizia de a-l da afară pe antrenorul argentinian.

ADVERTISEMENT

“Am fost reticenţi în a lua această decizie şi pot spune că nu a fost una uşoară. Din păcate, rezultatele de la finalul stagiunii trecute, dar şi cele din startul actualului sezon au fost foarte dezamăgitoare. Mauricio şi restul membrilor staff-ului vor fi mereu o parte din istoria acestui club”, a anunţat Daniel Levy.

Jucătorii l-au vrut plecat de la echipă

Presa din Anglia a anunţat în ultimele zile că jucătorii lui Tottenham Hotspur şi-au dorit ca Mauricio Pochettino să plece de la echipă. În timpul pauzei internaţionale, prilejuită de ultimele meciuri din preliminariile EURO 2020, fotbaliştii au discutat între ei, dar şi cu oficialii clubului, aceştia dorind să se producă o schimbare la club. După ce a fost demis de la Tottenham, Mauricio Pochettino va încasa aproape 14.000.000 de lire sterline, aceasta fiind clauza de reziliere pe care o avea cu formaţia londoneză.

ADVERTISEMENT

Daniel Levy a anunţat că va reveni în curând cu mai multe detalii în privinţa numelui viitorului antrenor al echipei. “În curând vom publica un update cu privire la staff-ul care va conduce echipa”. Mauricio Pochettino o antrena pe Tottenham Hotspur din 2014 şi i-a dus pe londonezii până în finala Ligii Campionilor 2019, pierdută în faţa lui Liverpool, scor 0-2.