Sport

Mauricio Pochettino a fost demis de la Chelsea! Lista antrenorilor care pot ajunge pe Stamford Bridge

După un sezon considerat ratat comparativ cu investițiile făcute, conducătorii lui Chelsea au decis să-l demită pe Mauricio Pochettino.
21.05.2024 | 22:41
Mauricio Pochettino a fost demis de la Chelsea Lista antrenorilor care pot ajunge pe Stamford Bridge
După un sezon considerat ratat comparativ cu investițiile făcute, conducătorii lui Chelsea au decis să-l demită pe Mauricio Pochettino. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tehnicianul argentinian a avut un sezon extrem de agitat la formația londoneză și nu de puține ori s-a vorbit despre o posibilă înlăturare a sa din cauza rezultatelor mai mult decât modeste.

Chelsea l-a demis pe Mauricio Pochettino

În ciuda tuturor dificultăților, ”albaștrii” au avut un final de sezon remarcabil cu 5 victorii consecutive. În urma acestei serii fantastice care a adus 15 puncte vitale, Chelsea a reușit să prindă in extremis locul de Conference League, în dauna lui Newcastle și a lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Cu toate că sub comanda sa echipa a ajuns în semifinalele Cupei și în finala Cupei Ligii Angliei, publicația The Telegraph a anunțat că oficialii lui Chelsea au decis să-l demită pe Mauricio Pochettino după doar un an de colaborare.

Odată cu tehnicianul argentinian au plecat și colaboratorii săi. ”În numele tuturor celor de la Chelsea, am dori să-i exprimăm recunoștința lui Mauricio pentru serviciul său în acest sezon. Va fi binevenit oricând înapoi pe Stamford Bridge și îi dorim toate cele bune în viitor”, au precizat directorii sportivi Paul Winstanley și Laurence Stewart.

ADVERTISEMENT

”Mulțumim grupului de proprietari ai lui Chelsea și directorilor sportivi pentru oportunitatea de a face parte din istoria acestui club. Echipa este acum bine poziționată pentru a continua să avanseze în Premier League și Europa în anii următori”, a fost mesajul de despărțire al lui Pochettino.

Pe cine vrea Chelsea să aducă antrenor

Deși formula de despărțire este cea clasică de comun acord, presa engleză scrie că tehnicianul argentinian va încasa o sumă frumoasă de bani. Pochettino, a cărui situație era cam clară încă de acum 2 săptămâni, mai avea un an de contract cu Chelsea.

ADVERTISEMENT

Înainte de ultima etapă din Premier League, tehnicianul argentinian a avut o întâlnire cu proprietarul Todd Boehly în care s-a luat hotărârea întreruperii colaborării. La începutul acestei săptămâni, Pochettino s-a mai văzut și cu co-proprietarul Behdad Eghbali.

În ceea ce privește viitorul manager de pe Stamford Bridge, conducătorii clubului par să-și fi îndreptat atenția către tehnicieni care nu au un nume mare, dar care în ultima perioadă au realizat performanțe notabile.

ADVERTISEMENT

Le lista lui Chelsea se află Sebastian Hoeness, care a încheiat pe locul 2 în Bundesliga cu Stuttgart, Michel care a dus-o pe Girona pe locul 3 în La Liga, și cei doi antrenori nou promovați în Premier League, Kieran McKenna cu Ipswich Town și Enzo Maresca cu Leicester City.

ADVERTISEMENT
Tags: