Fotbal international

Mauricio Pochettino este la mare căutare. Cinci cluburi se bat pentru semnătura lui

17.07.2020 | 11:13
Mauricio Pochettino este la mare cautare Cinci cluburi se bat pentru semnatura lui
ADVERTISEMENT

Mauricio Pochettino şi-a creat o imagine excelentă şi un nume pe măsură în perioada în care s-a aflat la timona lui Tottenham, momentul de apogeu fiind pentru tehnicianul argentinian calificarea echipei în finala Champions League 2019, pierdută în faţa lui Liverpool cu 2-1.

După acel vârf al carierei a urmat neaşteptatul recul în actualul sezon de Premier League, cu Spurs departe de Europa, nu doar de grupele Champions League şi în iarnă ceea ce ar fi părut doar o glumă proastă în urmă cu câteva luni a devenit realitate, Pochettino despărţindu-se de Tottenham.

ADVERTISEMENT

El este la acest moment fără ocupaţie, însă în niciun caz nu duce lipsă de oferte. Pochettino este considerat drept unul dintre antrenorii care ştiu să facă şedinţe de pregătire foarte atractive şi care ştie să interacţioneze bine cu jucătorii, dovadă că niciodată nu a avut vreun conflict cu aceştia.

Mauricio Pochettino e dorit în Premier League, Serie A, La Liga şi Bundesliga

Evident, la cei 48 de ani ai săi, Pochettino este dornic să revină cât mai repede pe bancă, mărturisind că această perioadă de inactivitate a suportat-o tot mai greu, după ce primele două luni au trecut mai uşor, ca o relaxare în urma anilor în care s-a dedicat în totalitate pentru Spurs.

ADVERTISEMENT

Şi cum este un antrenor foarte apreciat, nu duce deloc lipsă de oferte. Problema este că s-a îndrăgostit de Anglia, unde se află de şapte sezoane şi de Premier League şi ar fi interesat, în primul rând, să rămână în Insulă, pe banca unei echipe care să îşi propună obiective importante.

Newcastle îl vrea cu insistenţă, pe fir au mai intrat Juventus și Inter

O astfel de echipă ar putea fi Newcastle, dar numai cu condiţia ca mult mediatizata vânzare către un prinţ arab miliardar să devină realitate, momentan aceasta nefiind încheiată din mai multe motive. Newcastle i-ar putea oferi lui Pochettino inclusiv confortul financiar de a construi o echipă puternică, la care să ajungă şi câteva nume importante din fotbalul de top.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar fi versiunea optimă pentru intenţiile argentinianului. Însă Mauricio are mare căutare inclusiv în Italia, Spania şi Germania. În Italia sunt două cluburile care îi doresc serviciile. Primul este chiar Juventus, echipa care a pus monopol de opt ani pe titlu şi va continua acest embargo în acest sezon, dar care, sub comanda lui Maurizio Sarri, joacă un fotbal departe de ceea ce vor şefii clubului şi suporterii.

Al doilea este Inter Milano, la care a venit în vara anului trecut Antonio Conte, care a promis marea cu sarea şi singurul lucru pe care îl va reuşi este calificarea echipei în grupele Champions League, în rest niciun trofeu şi patronul chinez e nemulţumit de acest lucru.

ADVERTISEMENT

Poate ajunge la echipa norvegianului Haaland

Pochettino ar putea fi o mutare bombă la Atletico Madrid, în locul compatriotului Diego Simeone, omul care se confundă de ani de zile cu acest club, dar care ar putea pleca în vară, pentru că îşi doreşte să o ia de la capăt în altă parte.

Şi în Bundesliga este dorit de Borussia Dortmund, echipa care termină mereu pe locul doi, după Bayern Munchen, dar care joacă un fotbal spectaculos, de atac, avându-l în prim plan pe norvegianul Haaland, marea revelaţie a sezonului trecut.

ADVERTISEMENT