Fotbal international

Mauricio Pochettino a semnat cu PSG. Miercurea viitoare are primul meci

02.01.2021 | 17:36
Mauricio Pochettino a semnat cu PSG Miercurea viitoare are primul meci
ADVERTISEMENT

Mauricio Pochettino este principalul favorit să preia banca tehnică a lui PSG după ce Thomas Tuchel a fost demis la finalul lui 2020. Argentinianul ar putea conduce ca antrenor echipa căreia i-a fost căpitan la începutul anilor 2000.

Fostul antrenor al lui Tottenham a jucat pentru PSG între 2001 şi 2003, perioadă în care a fost coechipier cu nume mari din fotbal precum Ronaldinho sau Nicholas Anelka.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, Mauricio Pochettino nu a ascuns că şi-ar dori să antreneze pe Parc de Princes, un stadion pe care s-a simţit foarte bine ca jucător.


Pochettino a semnat pe un și jumătate cu PSG

UPDATE, 2 ianuarie, ora 17:38 / Tehnicianul Mauricio Pochettino a fost prezentat oficial ca antrenorul principal al echipei Paris Saint-Germain, argentinianul semnând un contract pe un an și jumătate cu drept de prelungire pentru încă un sezon.

ADVERTISEMENT

”Sunt extrem de fericit și onorat să devin antrenorul lui PSG. Mulțumesc clubului pentru încrederea avută în mine. După cum știți, acest club a ocupat mereu un loc special în inima mea. Am amintiri minunate, în special cu atmosfera de pe Parc des Princes.

Această echipă are un potențial fantastic, iar eu și staff-ul meu vom face tot posibilul să obținem cele mai bune rezultate în toate competițiile, să dăm echipei acea identitate combativă și de atac  pe care suporterii au iubit-o mereu”, a declarat Pochettino.

ADVERTISEMENT

Argentinianul îi va avea ca secunzi la PSG pe Jesus Perez, Toni Jimenez şi Miguel D’Agostino, precum şi pe fiul său, Sebastiano. La scurt timp după ce a semnat contractul, Pochettino a mers să conducă primul antrenament.


Mauricio Pochettino semnează sâmbătă cu PSG

UPDATE, 2 ianuarie, ora 9:33 / Conform informațiilor jurnaliștilor de la L’Equipe, argentinianul Mauricio Pochettino va semna astăzi un contract cu PSG, el urmând să-l înlocuiască pe banca tehnică pe germanul Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT

Pochettino va veni la PSG împreună cu staff-ul pe care l-a avut la Tottenham, din care va face parte inclusiv fiul său Sebastiano. Argentinianul va face cunoștiință cu noi săi elevi duminică, atunci când este prevăzută reunirea lotului după vacanța de Sărbători. El va debuta la doar 4 zile de la numire, PSG urmând să întâlnească miercuri în deplasare pe St. Etienne.


Pochettino urmează să fie anunțat oficial la PSG

UPDATE, 1 ianuarie, ora 19:25 / Antrenorul argentinian Mauricio Pochettino a ajuns la Paris și negociază cu oficialii clubului Paris Saint-Germain preluarea echipei după demiterea germanului Thomas Tuchel.

Conform cotidianului spaniol Sport, Pochettino va semna un contract pe un an și jumătate și va avea ca obiectiv câștigarea Champions League. Cele două păîrți discută la această oră ultimele detalii ale contractului, iar argentinianul urmează a fi prezentat oficial în următoarele ore.


Știre inițială, 1 ianuarie, ora 10:05

Mauricio Pochettino: „Sper să vin la Paris“

„Întotdeauna am spus că mi-ar plăcea să vin la un club mare cum este Paris Saint Germain“, mărturisea argentinianul, la un post de radio francez.

„Să vin la Paris? Sper să se întâmple asta. Este unul dintre visurile mele. Încerc să urmăresc toate partidele lor, în special pe cele din Liga Campionilor“, completa el.

Ca antrenor, Pochettino şi-a demonstrat valoarea pe banca lui Tottenham, pe care a condus-o până în finala Ligii Campionilor din 2019, pierdută în faţa lui Liverpool.

Mai mult, el este considerat foarte potrivit pentru gruparea din capitala Franţei. „Face parte din familia PSG. Are tot ce îi trebuie pentru un mandat de succes. Are relaţii bune cu jucătorii şi un staff bine organizat“, consideră Didier Domi, fost coechipier al argentinianului.

Nu doar PSG este interesată de seviciile lui Mauricio Pochettino. S-a vorbit despre o mutare a lui la Real Madrid sau la Manchester United, dar Zidane şi Solskjaer şi-au salvat până la urmă posturile.

Iubit la Paris, deşi nu a câştigat niciun trofeu

Ca jucător, Mauricio Pochettino a făcut parte dintr-o formaţie a PSG-ului foarte apreciată, alături de jucători precum Ronaldinho, Anelka, Jay-Jay Okocha sau Mikel Arteta.

Mauricio Pochettino, în tricoul lui PSG. FOTO: hepta.ro
Mauricio Pochettino, în tricoul lui PSG. FOTO: hepta.ro

A jucat 95 de partide pentru parizieni şi a câştigat Cupa Intertoto din 2001. Pe plan intern, a jucat o finală de Cupa Franţei, dar niciodată nu a reuşit să ia campionatul.

O poate face acum, din postura de antrenor, mai ales că are la dispoziţie o trupă de clasă mondială, care a dominat fotbalul francez în ultimii ani şi a jucat finala Ligii Campionilor în ediţia precedentă.

ADVERTISEMENT