Fotbal international

Maurizio Arrivabene, şef de la Juventus, implicat activ în lupta cu coronavirus. Duce bătrânii bolnavi la spitale cu ambulanţa

22.04.2020 | 11:36
Maurizio Arrivabene sef de la Juventus implicat activ in lupta cu coronavirus Duce batranii bolnavi la spitale cu ambulanta
ADVERTISEMENT

Maurizio Arrivabene este unul dintre membrii Consiliului de conducere al clubului Juventus Torino începând cu anul 2012 şi fost şef la scuderia Ferrari.

Maurizio Arrivabene are 63 de ani şi a fost şef la Ferrari

Are 63 de ani şi cine îl cunoaşte spune despre el că este un om vertical, care spune tot ce are de spus în faţă şi care este un excelent cunoscător a tot ce se petrece în Formula 1. Însă nu pentru aceste calităţi presa italiană a ţinut să îl scoată la rampă.

ADVERTISEMENT

Maurizio a simţit că nu poate sta pur şi simplu acasă, în această teribilă perioadă în care pandemia de coronavirus a lovit năpraznic Italia începând din luna februarie.

Participă activ şi la strângerea de fonduri pentru Crucea Roşie

Prin urmare a decis să devină, în felul său, unul dintre cei care participă la războiul cu virusul ucigaş, pentru a da o mână de ajutor semenilor săi. În plus participă activ la strângerea de fonduri pentru Crucea Roşie.

ADVERTISEMENT

Şi formula pe care a considerat-o că i se potriveşte cel mai bine este aceea de şofer pe ambulanţă. El duce bolnavii la spital, mai ales pe cei în vârstă. În această perioadă a şi uitat de Juventus.

Cum îl caracterizează cotidianul Il Resto del carlino

”Fidel stilului său, dar cu inimă mare, Arrivabene a preferat să nu spună nimic nimănui. Cu toate acestea, de când a început pandemia, s-a pus la dispoziție pentru a conduce ambulanțe și a-i duce pe bătrâni la spitale. Pe scurt, ‘a devenit pilot’. ” este portretul pe care i-l face cotidianul Il Resto del carlino, principalul ziar care apare în regiunea Emilia-Romagna.

ADVERTISEMENT

Arrivabene nu este singurul care a ales să nu stea deoparte şi să participe la lupta cu COVID 19. Mario Isola, de la concernul Pirelli, marele furnizor de cauciucuri şi sponsor la Inter, şi-a oferit serviciile ca paramedic la Milano.

Şi Mario Isola de la Pirelli a devenit paramedic la Milano

”Acest tip de activitate îți deschide cu adevărat ochii. Vă dați seama că nu este totul roz. Aici puteți vedea persoane care sunt expuse unor situații cu adevărat dificile în comparație cu mine”.

ADVERTISEMENT

Despre posibilitatea desfăşurării totuşi în acest an a campionatului de Formula 1 Isola se arată destul de optimist. “Există planuri de a ne întoarce pe circuit la vară. Acesta ar fi un mesaj bun dacă ne întoarcem cu Formula 1, pentru că ar fi ca o victorie asupra coronavirusului, dar trebuie să fim atenți să evităm un al doilea val al virusului”

ADVERTISEMENT