Fotbal international

Maurizio Sarri, al doilea trofeu din cariera de antrenor! Ce mai reuşise să câştige în 2003

30.05.2019 | 18:40
Maurizio Sarri al doilea trofeu din cariera de antrenor Ce mai reusise sa castige in 2003

Maurizio Sarri a câştigat miercuri al doilea trofeu din cariera de antrenor. Italianul a cucerit Europa League cu Chelsea şi şi-a adăugat în palmares cea mai importantă cupă. Până la finala de la Baku, tehnicianul de 60 de ani se mândrea cu un singur trofeu.

Maurizio Sarri, al doilea trofeu din cariera de antrenor. În 2003 triumfa alături de o echipă de amatori

După 16 ani de aşteptare, Maurizio Sarri a câştigat al doilea trofeu din cariera de antrenor. În 2003, actualul tehnician al lui Chelsea era pe banca lui Sansovino, o echipă de amatori din Serie D. Tot atunci a reuşit să câştige Cupa Italiei Serie D, competiţie înfiinţată în 1999 şi la care participă anual aproape 160 de echipe.

Până să antreneze pe Sansovino, Maurizio Sarri îşi împărţea ziua între munca la bancă şi pregătirea diverselor echipe de amatori din Italia. În 1999, actualul tehnician al lui Chelsea şi-a dat demisia şi a devenit antrenor cu normă întreagă. Un an mai târziu a preluat-o pe Sansovino, echipă pe care a pregătit-o până în 2003. După ce a câştigat Cupa Italiei Serie D, Maurizio Sarri le-a mai antrenat pe Sangiovannese 1927, Pescara, Arezzo, Avellino, Hellas Verona, Perugia, Grosseto, Alessandria, Sorrento, Empoli şi Napoli. Din vara anului 2018, italianul este antrenorul lui Chelsea, alături de care a câştigat Europa League.

Maurizio Sarri, al doilea trofeu din cariera de antrenor. În 2003 a câştigat Cupa Italiei Serie D
Maurizio Sarri, al doilea trofeu din cariera de antrenor. În 2003 a câştigat Cupa Italiei Serie D

Cui i-a dedicat trofeul câştigat cu Chelsea

La finalul meciului Chelsea – Arsenal 4-1, Maurizio Sarri a fost cea mai căutată persoană. În ultima perioadă au apărut zvonuri care îl dădeau drept viitorul antrenor al lui Juventus, iar jurnaliştii englezi au încercat să afle dacă italianul se va întoarce în ţara natală. Antrenorul de 60 de ani a susţinut că va avea o discuţie cu Roman Abramovici în următoarea perioadă. În plus, Sarri le-a dedicat fanilor lui Napoli trofeul Europa League.

“Mai am doi ani de contract. În ultimele 20 de zile am fost dat ca sigur la Roma, Milan şi apoi la Juventus. N-au niciun efect acest zvonuri cât timp sunt doar în presă. După ce voi sărbători, o să am obligatoriu o discuţie cu preşedintele Abramovici. Să vedem ce vrea clubul să îmbunătăţim şi ce pretenţii am şi eu, evaluăm totul. Ador Premier şi mă simt norocos că antrenez una din cele mai bune echipe din cel mai tare campionat al lumii. Iubesc Napoli şi am plecat anul trecut în străinătate pentru a nu trece direct la o altă echipă italiană. Tifosii azzurri au tot respectul meu etern, dar profesia mă poate duce oriunde. Şi lor le dedic acest trofeu pentru că este o satisfacţie pe care nu am putut să le-o ofer. E un sezon de nota 8-9. Mi-a fost greu să mă acomodez rapid într-un campionat nou, dar am jucat două finale şi ne-am asigurat locul de Champions din campionat”, a declarat Maurizio Sarri.

  • 39 de victorii în 63 de meciuri a obţinut Chelsea în mandatul lui Maurizio Sarri