Premier League

Maurizio Sarri, interviu de poveste înainte de Chelsea – Manchester City! Pe cine acuză pentru plecarea sa de la Napoli

08.12.2018 | 10:51
Maurizio Sarri interviu de poveste inainte de Chelsea  Manchester City Pe cine acuza pentru plecarea sa de la Napoli

Tehnicianul echipei Chelsea Londra, Maurizio Sarri, a acordat un interviu în presa italiană chiar înaintea marelui derby cu Manchester City din etapa cu numărul 16 din Premier League. Italianul a vorbit despre mult așteptatul duel de pe Stamford Bridge, despre înfrângerea cu Wolverhampton, dar nu putea să uite de marea sa iubire, Napoli.

Maurizio Sarri a dezvăluit de ce a plecat de la vicecampioana din Serie A, cine este favorită la câștigarea Champions League și ce așteptări are de la jucătorii săi pentru meciul Chelsea Londra – Manchester City, care se va disputa sâmbătă, de la ora 19:30.

Maurizio Sarri, interviu de poveste înainte de Chelsea – Manchester City: ”Îmi lipsește cafeaua din Napoli”

Reporter: Cum se vede Italia de la Londra?

M.S.: Așa cum se vede și de aproape, plină de probleme. Există puțină nostalgie de când am plecat și îmi lipsește un lucru. Mă obișnuiesc cu somonul și carnea de aici, dar îmi lipsește cafeaua din Napoli.

R.: Cum se vede Serie A din Anglia?

M.S.: Nu am mai avut timp să urmăresc foarte mult fotbalul italian, dar diferențele sunt mari. Aici este o plăcere să ajungi la stadion și să vezi oameni îmbrăcați în tricouri diferite care beau o bere împreună. Înainte și după meci semnez autografechiar și pentru fanii adverși. Fotbalul din Anglia este diferit de cel din Italia.

R.: Care sunt principalele dificultăți cu care te confrunți la Chelsea?

M.S.: Cunosc foarte puține lucruri despre adversarii pe care îi întâlnim. Cu limba engleză nu am probleme, am învățat-o acum 30 de ani când lucram la bancă.

Sarri vrea ca Ancelotti să câștige titlul cu Napoli

R.: Poate Ancelotti să reușească la Napoli mai mult decât tine?

M.S.: Sper să o facă pentru oraș și suporteri. Carlo a câștigat peste tot unde a fost, este un om de o calitate extraordinară și sper să aducă titlul la Napoli. Am schimbat mesaje cordiale la începutul sezonului

R.: Este mai greu să antrenzi după Conte la Chelsea sau după Sarri la Napoli?

M.S.: Eu nu am câștigat nimic la Napoli, Conte a reușit la Chelsea. Așa că răspunsul este destul de clar.

”Mi-ar plăcea să-mi închei cariera la Napoli”

R: De ce ai plecat de la Napoli?

M.S.: Nu știu, trebuie să-l întrebăm pe De Laurentiis. Am vrut să rămân la Napoli, dar au existat și unele îndoieli. Oricum ar fi, îi sunt recunoscător patronului pentru că m-a adus la Napoli și de aceea sunt acum la Chelsea. În rest, cui îi doresc tot binele din lume din familia De Laurentiis este fiului Eduardo.

R.: Te vei întoarce într-o zi la Napoli?

M.S.: Sper că da. Mi-ar plăcea să-mi închei cariera la Napoli. Dar mai întâi vreau să stau cât de mult pot la Chelsea. Este un club minunat, iar pentru mine mine este un vis să fiu antrenorul acestei formații.

”Manchester City este din altă categorie”

R.: Care sunt principalii adversari în Premier League?

M.S.: Manchester City este în al treilea an cu Guardiola și poate aspira nu numai să câștige din nou campionatul, ci și Liga Campionilor. Și apoi Liverpool a avut o evoluție extraordinară cu Klopp și cred că se va lupta până la sfârșit pentru titlu.

R.: Urmează marele duel cu Manchester City?

M.S.: Ei sunt din altă categorie, dar trebuie să luptăm și să câștigăm dacă vrem să fim în Top 4. Avem nevoie de puncte în fiecare meci și eu o știu mai bine decât oricine. În sezonul trecut am pierdut titlul în Serie A cu 91 de puncte.

R.: City este fără înfrângere în acest sezon de Premier League, iar Guardiola te-a învins în Supercupă…

M.S.: Manchester City este cea mai bună echipă din Europa și poate chiar din lume. Guardiola a făcut lucruri extraordinaare acolo și sunt sigur că nu se va opri aici. Meciul din Supercupă a fost puțin ciudat, era prima mea partidă oficială în nnoua funcție. Ne-au dat gol repede și au știut să gestioneze foarte bine acel avantaj.

Josep Guardiola și Maurizio Sarri în timpul meciului Manchester City - Chelsea din Supercupa Angliei
Josep Guardiola și Maurizio Sarri în timpul meciului Manchester City – Chelsea din Supercupa Angliei

Sarri e îngrijorat după eșecul cu Wolverhampton

R.: Chelsea vine după un eșec neașteptat cu Wolverhampton. Care este morarul?

M.S.: Urmează Manchester City, nu avem timp să ne mai gândim la ce a fost. Trebuie să ne concentrăm pe următorul joc. Cu Wolverhampton am jucat bine timp de 55 de minute. După primul gol primit am pierdut controlul jocului. Am devenit o altă echipă, distanțele între jucători s-au mărit. Nu știu de ce.

R.: Sunteți îngrijorat?

M.S.: Sunt foarte îngrinjorat, dar nu din cauza rezultatului, ci pentru faptul că nu am reacționat după primul gol primit. Nu am reacționat în niciun fel. Acum ne-am pierdut puțin încrederea, dar poate fi un lucru bun. Uneori jucătorii mei îmi arată că au prea multă încredere. Poate la meciul de sâmbătă îmi vor arăta că și-au învățat lecția. Aștept reacția lor.