Fotbal international

Maurizio Sarri proiectează noul Juventus. Ţintele sunt trei foşti jucători de la Napoli

23.07.2020 | 16:05
Maurizio Sarri proiecteaza noul Juventus Tintele sunt trei fosti jucatori de la Napoli
ADVERTISEMENT

Maurizio Sarri se apropie de momentul primului său titlu din carieră, dacă Juventus va obţine joi, 23 iulie, victoria la Udine. Nu este tocmai antrenorul care să întrunească toate sufragiile vestiarului şi ale suporterilor, dar directorul sportiv Fabio Paratic a pus capăt oricăror speculaţii privind aducerea unui nou tehnician în această vară.

Maurizio Sarri are în continuare creditul conducerii torineze şi se va afla pe banca biaconerilor şi sezonul viitor. Motiv pentru care deja a început să îşi pregătească strategia de transferuri, mai ales că în vară vor avea loc şi câteva plecări importante.

ADVERTISEMENT

Deja prima mutare a fost parafată. E vorba de un schimb de jucători cu Barcelona plus o sumă de bani. La Torino vine brazilianul Arthur, pe Nou Camp ajunge bosniacul Miralem Pjanic.

Sarri vrea să construiască noul Juventus cu trei dintre foştii săi jucători

Însă Sarri are punctele sale fixe în strategia viitorului sezon. Doreşte să îşi readucă sub comandă trei dintre jucătorii cu care a lucrat la Napoli şi care consideră el că s-ar potrivi de minune în schemele tactice de la Juventus.

ADVERTISEMENT

Cel mai uşor pare a fi transferului atacantului polonez Arkadiusz Milik, jucător intrat în ultimul an de contract la Napoli şi care nu şi-a ascuns dorinţa de a pleca. Numai că nefiind vorba de ultimele şase luni de contract, patronul Aurelio Di Laurentiis nu vrea să îl piardă gratis, ci cere 40 de milioane euro.

Cine e pe lista de plecări

Juve l-a oferit la schimb pe internaţionalul italian Bernardeschi, jucător agreat de Gennaro Gattuso, care s-a arătat încântat de acest posibil schimb. Problema e la patronul lui, care preferă banii decât jucătorul.

ADVERTISEMENT

Mult mai greu va fi pentru cei doi brazilieni din linia de mijloc a lui Chelsea, care au lucrat cu Sarri la Napoli. E vorba de Emerson Palmieri şi de Jorginho. Pentru cei doi Juve ar trebui să scoată din conturi minim 120 de milioane euro, o sumă la care Andrea Agnelli cam strâmbă din nas.

Pentru Emerson Juventus va intra în război cu Inter, pentru că şi Antonio Conte, care a antrenat cu succes gruparea londoneză, reuşind să câştige titlul, îl vrea neapărat şi se pare că ar avea promisiunea jucătorului.

ADVERTISEMENT

În afară de Pjanic şi posibil Bernardeschi va pleca sigur şi un alt protejat al lui Sarri, Gonzalo Higuain, care vrea să revină în ţara natală, Argentina. Pe lista despărţilor figurează şi închizătorul german Sami Khedira.

ADVERTISEMENT