Fotbal international

Maurizio Sarri, pe picior de plecare de la Chelsea. E dorit de două forțe din Serie A

27.04.2019 | 16:11
Maurizio Sarri pe picior de plecare de la Chelsea E dorit de doua forte din Serie A

Italianul Maurizio Sarri e pe picior de plecare de la Chelsea la capătul unui singur sezon petrecut în Premier League, pe banca echipei londoneze. Deși Sarri este aproape de a îndeplini obiectivul acestui sezon, clasarea pe unul dintre primele patru locuri și implicit calificarea în viitoarea ediție a grupelor Champions League, relația cu șefii clubului, cu unii dintre jucători și cu fanii s-a deteriorat tot mai mult și Sarri nu mai este dorit în continuare pe Stamford Bridge.

Maurizio Sarri va pleca de la Chelsea. E dorit de două echipe de top din Serie A

Chelsea are și varianta intrării în grupele Champions League în viitoarea ediție și prin intermediul Europa League, acolo unde londonezii se vor confrunta joi, 2 mai, cu Eintracht frankfurt în semifinale. E o cale de acces mai grea decât clasarea pe un loc în primele patru în Premier League, dar Manchester United a reușit în acest fel în urmă cu doi ani.

Dacă va pleca, Maurizio Sarri nu o va face cu mâna goală. Dimpotrivă, va încasa o compensație de 5 milioane lire sterline, 7,5 milioane euro, întrucât semnase vara trecută un contract de trei ani. În urma faptului că va fi demis italianul va încasa acești bani. Este cea mai mică sumă compensatorie pe care rusul Roman Abramovici, încă patronul clubului, o va acorda pentru înlăturarea unui antrenor înainte de termen.

Maurizio Sarri ar putea fi succesorul lui Rino Gattuso la Milan
Maurizio Sarri ar putea fi succesorul lui Rino Gattuso la Milan

Roma vrea doi antrenori care au activat la Chelsea

Iar de oferte Sarri nu duce lipsă. Recent, imaginile au surprins un grup de suporteri napoletani, având un banner pe care scria: Sarri e unul dintre noi. La Napoli însă nu se pune problema să revină, atât pentru că acum Carlo Ancelotti e în grațiile patronului De Laurentiis, dar și pentru că despărțirea de omul care conduce clubul nu a fost tocmai amiabilă.

Echipele care abia așteaptă întoarcerea lui Maurizio Sarri în Italia sunt AC Milan și AS Roma. Gennaro Gattuso nu mai are sprijinul conducerii milaneze, în special a directorului sportiv, brazilianul Leonardo, iar la Roma Claudio Ranieri e doar o soluție temporară și nici el nu pare convins să continue pe Olimpico. Roma are două variante, culmea ambele cu atrenori care au trecut pe la Chelsea și au plecat înainte de termen: Maurizio Sarri și Antonio Conte.