Fotbal international

Max Allegri e pregătit să revină în fotbalul de elită. Negociază cu o superputere care visează la Champions League

06.07.2020 | 16:48
Max Allegri e pregatit sa revina in fotbalul de elita Negociaza cu o superputere care viseaza la Champions League
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al echipei Juventus Torino, Max Allegri, e pregătit să revină în fotbalul de elită și negociază cu o echipă de top care visează să câștige Champions League.

După cinci sezoane în care a pregătit Juventus, italianul a părăsit ”Bătrâna Doamnă” cu cinci titluri în palmares și două finale de Champions League, ambele pierdute.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 52 de ani, Allegri și-a luat un an sabatic după ce a plecat de la Juventus, dar la finalul lunii februarie a anunțat că începând din septembrie vrea să revină în antrenorat.

Se pregătește revenirea în fotbal a tehnicianului Max Allegri

În ultimul an, numele italianului a fost vehiculat pe la mai multe formații, dar acum cotidianul spaniol As anunță că Max Allegri este foarte aproape de revenirea în fotbal, la campioan din Ligue 1, Paris Saint-Germain.

ADVERTISEMENT

Deși domină competițiile interne, parizienii sunt nemulțumiți de faptul că tehnicianul german Thomas Tuchel nu a reușit să aducă trofeul Champions League și se gândesc tot mai mult la schimbarea lui.

La această decizie o contribuție foarte mare o are și directorul sportiv Leonardo, care a avut mai multe contradicții cu Tuchel. Brazilianul are o mare influență pe lângă patronul Nasser Al-Khelaifi și i-a transmis acestuia că Allegri este varianta cea mai bună.

ADVERTISEMENT

Finanțatorul qatarez este și el un fan al tehnicianului italian, pe care a vrut să-l aducă și în 2018 după plecarea lui Unai Emery, astfel că toate piesele din puzzle par a fi la locul lor. Astfel că italianul are toate șansele să fie pe banca tehnică a lui PSG în sezonul viitor.

Ar fi prima experiență de antrenor în afara Italiei pentru Massimiliano Allegri, care și-a început cariera de tehnician la Aglianese în 2003, după care le-a condus pe rând pe Real Spal, Grosseto, Sassuolo, Cagliari, AC Milan și Juventus.

ADVERTISEMENT

Autoritățile franceze au aprobat disputarea finalelor interne pe 24 si 31 iulie. PSG se va înfrunta cu Saint-Etienne în ultimul act al Cupei Franței și cu Olympique Lyon în finala Cupei Ligii. În Champions League, echipa lui Thomas Tuchel este calificată în sferturile de finală. Competiția  se va încheia cu un Final 8, care va fi găzduit de Portugalia.

ADVERTISEMENT