Fotbal international

Dezvăluiri incendiare de la lot: “Vin şi bere după antrenament”

Max Nicu, neamţul cu origini româneşti, a vorbit într-un interviu în presa germană despre experienţele trăite în România, dar şi care a fost cea mai mare greşeală a carierei. Românul...
29.10.2017 | 18:00
Dezvaluiri incendiare de la lot Vin si bere dupa antrenament
ADVERTISEMENT

Max Nicu, neamţul cu origini româneşti, a vorbit într-un interviu în presa germană despre experienţele trăite în România, dar şi care a fost cea mai mare greşeală a carierei. Românul care a bifat mai multe sezoane în Bundesliga, a avut o trecere rapidă prin fotbalul românesc, iar după ce a fost selecţionat de trei ori în 2009 la echipa naţionala României şi a evouat în 2014 la Universitatea Cluj, el a ales să încheie orice legătură cu fotbalul românesc.

Germanul cu părinţi români a povestit în interviul acordat despre problemele din cadrul echipei naţionale, despre faptul că Mihai Teja, fostul antrenor de la Universitatea Cluj, era invidios pe el, dar şi despre plecarea în Cipru: “Am avut problemele mele cu mentalitatea de acolo. În acel moment, vedete precum Adrian Mutu jucau în echipa naţională, care au avut succes la nivel internaţional cu cluburile lor. Nu m-am simţit atât de integrat. Am fost numit “germanul” pentru că eram mereu la timp la masă şi eram profesionist. Alţii beau bere şi vin după antrenament. Nu sunt dezamăgit că mi-am luat cetăţenia şi am jucat doar 3 meciuri, sunt foarte recunoscător pentru asta. Este o mare onoare să devii un jucător de echipa naţionala. În retrospectivă, a fost vina mea că nu am jucat mai multe meciuri internaţionale”, au fost primele declaraţii dure ale lui Nicu. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Max Nicu, şocat de condiţiile din România

Mijlocaşul a rămas şocat de condiţiile de pregătire de la Universitatea Cluj, dar şi de infrastructura generală a ţării: “A fost un an foarte interesant. Cu toate acestea, nivelul nu este prea ridicat acolo. Mediul nu poate fi comparat cu standardele germane. Stadioanele erau vechi şi aproape se dărâmau. Aveam echipamente de antrenament care au fost în mod evident purtate de mulţi ani. Cluburile nu aveau bani să cumpere echipamente noi. Mergeam cu maşina jumătate de oră pentru a ajunge la terenul de antrenamente şi găseam acolo o zonă mai bună de scăldat. La aceasta se adaugă şi infrastructura. Uneori am mers opt ore pe drum la un meci din deplasare, care a avut loc la numai 300 de kilometri, pentru că nu exista nici o autostradă”, cel care a evoluat un singur sezon la echipa clujeană perioadă în care a jucat opt meciuri şi a marcat două goluri.

Max Nicu a vorbit în interviul acordat pentru Federaţia Germană de Fotbal de probleme pe care le-a avut cu Mihai Teja, fostul antrenor de la U Cluj: “Din păcate au fost tensiuni cu antrenorul. Am ajutat clubul să rămână în Liga I. Presa a scris multe lucruri despre mine pentru că eram un jucător de naţională şi un fost jucător din Bundesliga. Antrenorul a avut, evident, o problemă cu faptul că atenţia publicului a fost asupra mea şi nu asupra lui”, spune fotbalistul.

ADVERTISEMENT

Nicu s-a speriat de experienţa  dinn Cipru

Fostul jucător al naţionalei a plecat la finalul angajamentului cu “U” Cluj la Aris Limassol, în Cipru, echipă la care a găsit un mafiot în conducere şi un antrenor care nu vorbea engleză deloc: “Cipru a fost cea mai mare greşeală din cariera mea. Este o ţară frumoasă pentru a merge în vacanţă, dar nu pentru a juca fotbal. Deşi primele trei luni au mers bine, antrenorul a fost demis după primul joc rău. Apoi, un şef din mafia din Cipru a fost integrat în club. Primul discurs în cabină a fost: ‘nu trebuie să vă fie frică de nimeni, avem puterea aici în Cipru’. A fost foarte dubios. Următorul antrenor era şi ciudat. El nu a vorbit un cuvânt în engleză şi m-a înlocuit în primul meci după o jumătate de oră, fără explicaţii. Apoi am cerut managerului să-mi rezilieze contractul şi m-am întors din nou în Germania”, a încheiat Nicu interviul pentru site-ul www.dfb.de.

Tags: