Sport

Max Nicu știe cine poate decide meciul Germania – România: „Marin și Hagi reprezintă viitorul naționalei!”. Exclusiv

Maximilian Nicu a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK despre meciul de la Hamburg dintre Germania și România și consideră că Răzvan Marin și Ianis Hagi ar putea fi cei mai importanți jucători ai echipei naționale.
08.10.2021 | 13:06
Max Nicu stie cine poate decide meciul Germania  Romania Marin si Hagi reprezinta viitorul nationalei Exclusiv
Max Nicu, interviu înainte de Germania - România: „Marin și Hagi pot fi viitorul naționalei!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Maximilian Nicu, fostul fundaș și mijlocaș central al naționalei României născut în Germania a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK înainte de meciul dintre Germania și România din preliminariile Campionatului Mondial.

Ajuns la 38 de ani, fostul jucător al lui Hertha Berlin, Freiburg și Munchen 1860 este o prezență extrem de rară în presa din România.

ADVERTISEMENT

Interviu marca FANATIK cu Max Nicu înainte de Germania – România: „Primesc mereu întrebări despre națională. Au respect față de noi”

Maximilian Nicu a bifat trei selecții în echipa națională a României. Fotbalistul a debutat în preliminariile Campionatului Mondial în 2009, într-un meci cu Austria, pierdut cu 2-1 de „tricolori”, când a intrat pe teren în ultimele șase minute. A mai evoluat 60 de minute într-un amical cu Ungaria și a fost titular în echipa trimisă pe teren de Răzvan Lucescu împotriva Franței la Paris, un meci încheiat 1-1.

Fostul „tricolor” e de părere că Germania încă respectă echipa națională a României, însă mentalitatea îi face pe nemți să discute mai mult despre propria echipă: „În general, în Germania se vorbește mai mult de echipa lor decât de cea a adversarului. Au respect față de echipa României, dar nu le este frică”.

ADVERTISEMENT

„Neamțul” din naționala României crede că băieții lui Mirel Rădoi ar putea să obțină un rezultat de egalitate în cazul în care Germania nu va fi într-o zi bună: „Echipa Germaniei, cu antrenorul Hansi Flick, a câștigat multă încredere și plăcerea de a juca fotbal. Echipa este bună și primește mereu întăriri. România are nevoie de o defensivă stabilă și mult curaj în ofensivă la fiecare atac. Dacă Germania nu are o zi bună, România poate lua un punct”.

Înfrângerea pe teren propriu în fața Macedoniei de Nord i-a pus în gardă pe nemți, iar acel meci rușinos a stârnit reacții în presa din Germania: „După meciul pierdut cu Macedonia de Nord au fost câteva reacții, dar nu a provocat tulburări”.

ADVERTISEMENT

„Dacă aș fi avut posibilitatea să joc în naționala Germaniei cred că aș fi ales tot România” – Maximilian Nicu

Cine sunt jucătorii Germaniei care pot face diferența în meciul cu România

Maximilian Nicu consideră că Hansi Flick ar cel puțin cinci jucători într-o formă excelentă și care vor contribui cel mai mult la jocul Mannschaftului: „În general, sunt mai mulți fotbaliști. În jocul cu România cred că Neuer, Kimmich, Mueller, dar și Goretzka și Gnabry pot fi decisivi”.

Un alt avantaj este faptul că Hansi Flick îi cunoaște foarte bine pe jucătorii de la lot, mai ales că a lucrat cu majoritatea dintre ei la Bayer Munchen: „Hansi Flick își cunoaște foarte bine jucătorii și se străduiește să facă o echipă unită”.

ADVERTISEMENT

Românul născut la Prien am Chiemsee (Germania) este întrebat des despre naționala României și fotbalul românesc în general: „Da, primesc mereu întrebări despre naționala României și despre meciurile internaționale ale echipelor românești”.

Cu toate acestea, Max Nicu nu va putea fi prezent la meciul de la Hamburg dintre Germania și România: „Am să urmăresc meciul la TV. Nu-mi permite timpul să zbor la Hamburg. Le țin pumnii”.

Cea mai frumoasă amintire de la echipa națională: „Cu siguranță meciul cu Franța!”

Max Nicu a vorbit și despre cea mai frumoasă amintire a sa legată de echipa națională care cu siguranță se referă la meciul de la Paris cu Franța, din preliminariile Campionatul Mondial, când a fost titular și a jucat 77 de minute: „Zic meciul cu Franța de la Paris. Stadionul era plin și a fost o atmosferă minunată”.

Deși și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist, Maximilian Nicu a rămas în continuare în fotbal și este antrenor: „Da, sigur. În momentul de față antrenez echipa orașului meu natal, Prien am Chiemsee. În afară de asta, comentez ca expert meciuri internaționale la DAZN (Streaming Dienst)”.

Max Nicu tocmai s-a căsătorit în Italia cu o superbă finlandeză, alături de care vrea să se întoarcă în România după mulți ani: „În România nu am ajuns de mult. La anul, vreau să merg cu soția mea. Tocmai ne-am căsătorit în Italia. Este finlandeză”.

Care sunt cei mai buni jucători ai României pentru Max Nicu: „Marin și Hagi pot fi viitorul naționalei”

Max Nicu e de părere că Răzvan Marin și Ianis Hagi ar putea fi liderii naționalei României în anii viitori, însă a fost încântat și de evoluțiile excelente ale lui Florin Niță: „Niță face o performanță bună, Chiricheș și la vârsta lui mai are nivel bun. Marin și Hagi pot fi viitorul la naționala României”.

Fostul jucător al naționalei consideră că în cazul în care România va pierde în fața Germaniei este obligatoriu să obțină nouă puncte din următoarele trei partide: „Un punct sau chiar trei ar fi o adevărată senzație, așa cum a reușit și Macedonia de Nord. Părerea mea este că și în cazul în care pierd la Hamburg, tricolorii au șanse pentru locul doi dacă vor câștiga celelalte meciuri. Totul este posibil”.

Le țin pumnii și le urez succes! Sunt șanse, cum am zis, chiar dacă se pierde meciul cu Germania, trebuie să bați ultimele trei. Nu e ușor dar se poate. După, la playoff, ce șanse sunt e greu de spus” – Max Nicu, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 3 meciuri are Max Nicu la naționala României
  • 17 martie 2009 e data la care fotbalistul născut în Germania a primit cetățenie română
  • 70 de meciuri are mijlocașul în Bundesliga pentru Hertha Berlin și Freiburg

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,58 este cota pentru „1 solist și marchează ambele echipe” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT