Sport

Max Verstappen, dominant în Marele Premiu al Belgiei! Olandezul s-a impus după ce a plecat de pe locul 14. Ferrari s-a făcut din nou de râs

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Belgiei. Olandezul a pornit de pe 14, dar a câștigat fără nicio emoție. Rivalii de la Ferrari s-au făcut din nou de râs cu strategia și au pierdut și mai mult teren.
28.08.2022 | 18:41
Max Verstappen dominant in Marele Premiu al Belgiei Olandezul sa impus dupa ce a plecat de pe locul 14 Ferrari sa facut din nou de ras
Max Verstappen, pe circuitul de la Spa. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Max Verstappen domină acest sezon de Formula 1. Pilotul lui Red Bull Racing a început cursa de pe locul 14, însă a urcat rapid în prima parte a clasamentului, iar din momentul în care a ocupat locul 1, nimeni nu i-a putut sta în cale.

Max Verstappen, dominant în Marele Premiu al Belgiei!

Cursa a început cu o ciocnire între Fernando Alonso și Lewis Hamilton. Fostul campion mondial a avut probleme la mașină din cauza coliziunii și a fost nevoit să abandoneze. În al doilea tur a venit rândul lui Bottas să abandoneze.

ADVERTISEMENT

Al doilea pilot al celor de la Red Bull, Sergio Perez, a confirmat forma excelentă în care se află echipa și a făcut o nouă cursă solidă, încheiată pe locul doi. La Ferrari au fost din nou probleme de strategie.

Ferrari, din nou o strategie falimentară!

Carlos Sainz, plecat din pole position, nu a avut nicio șansă în fața piloților Red Bull, în timp ce Charles LeClerc, plecat de pe locul 15, a avut mari probleme în a recupera distanța față de plutonul fruntaș.

ADVERTISEMENT

LeClerc, principalul contracandidat al lui Verstappen la titlul mondial, a încheiat abia pe locul 6, deși în final de cursă avea asigurat locul 5. A fost chemat la boxe pentru a pune pneuri soft cu care să forțeze obținerea celui mai rapid tur.

Doar că, a fost depășit de Fernando Alonso, iar în ultimul tur a fost nevoit să îl urmărească pe pilotul iberic pentru a-și recupera poziția. LeClerc a urcat pe 5, însă a fost penalizat cu cinci secunde pentru că a depășit viteza pe linia boxelor.

ADVERTISEMENT

Max Verstappen și Red Bull domină cele două clasamente

Max Verstappen conduce detașat în clasamentul piloților, cu 93 de puncte avans față de coechipierul Sergio Perez, Charles LeClerc fiind la 98 de puncte avans în fața pilotului olandez, campion mondial en-titre.

Clasament piloți: 

  1. Max Verstappen – 284 de puncte
  2. Sergio Perez – 191 de puncte
  3. Charles LeClerc – 186 de puncte
  4. Carlos Sainz – 171 de puncte
  5. George Russell – 170 de puncte
ADVERTISEMENT

În clasamentul constructorilor diferența este mult mai mare. Red Bull are peste 100 de puncte avans în fața celor de la Ferrari. Podiumul este completat de Mercedes, cu 41 de puncte mai puțin decât Scuderia.

  • 475 de puncte a adunat Red Bull până acum
  • 93 de puncte avans are Max Verstappen în fruntea clasamentului

 

ADVERTISEMENT
Tags: