Sport

Max Verstappen – Lewis Hamilton, duel controversat în Formula 1! Episoadele incendiare dintre cei doi în acest sezon. Video

Max Verstappen este noul campion mondial după un final de infarct în cursa din Abu Dhabi. Duelul cu Hamilton pe parcursul sezonului a fost incendiar cu mai multe episoade controversate.
12.12.2021 | 18:23
Max Verstappen  Lewis Hamilton duel controversat in Formula 1 Episoadele incendiare dintre cei doi in acest sezon Video
Duelul dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton, la Monza.
ADVERTISEMENT

Max Verstappen a câștigat titlul mondial în Formula 1 după ce l-a depășit în ultimul tur pe Lewis Hamilton în cursa de la Abu Dhabi. Olandezul a fost condus toată cursa, însă un safety car a întors soarta cursei și a titlului mondial.

Max Verstappen – Lewis Hamilton, duel controversat în Formula 1!

Lewis Hamilton a rămas pe pneurile vechi, în timp ce Red Bull a reacționat și a pus “soft-uri” pe mașina lui Max Verstappen. Cei doi au fost în duel direct înainte de ultimul tur, iar olandezul a reușit să treacă.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul sezonului, Max Verstappen și Lewis Hamilton au oferit mai multe episoade controversate, care au ținut capul de afiș în Formula 1. De multe ori s-a ajuns la accidente, s-au aruncat cuvinte grele, într-unul dintre cele mai echilibrate sezoane din Marele Circ.

FANATIK vă prezintă episoadele controversate între Verstappen și Hamilton, pe parcursul sezonului:

ADVERTISEMENT

1. Bahrain Grand Prix: Prima etapă din Formula 1 a oferit un duel spectaculos între Verstappen și Hamilton. Cei doi s-au luptat pentru victorie până în ultimul tur, Lewis Hamilton reușind să reziste atacurilor pilotului Red Bull. Se anunța încă de atunci un sezon spectaculos.

Max Verstappen și Lewis Hamilton în Bahrain
Max Verstappen și Lewis Hamilton în Bahrain

Lui Verstappen i-a explodat pneul în Baku! Hamilton, greșeală de începător

2. Azerbaijan Grand Prix: Startul de sezon a fost mai bun pentru Hamilton, însă la Baku, Verstappen era foarte aproape de victorie. Olandezul conducea clar cursa, însă o explozie a pneului l-a făcut să rateze cele 25 de puncte. A fost un duel la distanță cu Hamilton. Pilotul britanic nu a reușit să profite de abandonul lui Verstappen și a greșit grav la un restart în final de cursă, astfel că a plecat fără punct de la Baku.

ADVERTISEMENT
Max Verstappen, în Azerbaijan
Max Verstappen, în Azerbaijan

3. Grand Prix-ul Franței: Un nou duel Hamilton – Verstappen. Aici strategii Red Bull și-au arătat priceperea. Olandezul a efectuat o schimbare în plus a pneurilor și a pornit într-o cursă de urmărire a britanicului. Cu un tur înainte de final, olandezul a trecut în față și a reușit să se impună.

Max Verstappen și Lewis Hamilton în cursa din Franța
Max Verstappen și Lewis Hamilton în cursa din Franța

Gaz pe foc! Hamilton a provocat accidentul lui Verstappen la Silverstone

4. Grand Prix-ul Marii Britanii: După etapele dominate clar de Verstappen în Austria, caravana a mers pe Silverstone. Unde a avut loc cel mai controversat duel între Hamilton și Verstappen. În primul tur, cele două mașini au fost cap la cap, însă Hamilton l-a scos pe rival din joc printr-un acroșaj care a aruncat mașina lui Verstappen în parapet. Britanicul a primit 10 secunde penalizare, însă asta nu l-a oprit să câștige cursa. A fost începutul războiului dintre cele două tabere.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

5. Hungaroring: De această dată în controversă a fost implicat Valtteri Bottas, colegul lui Hamilton. Al doilea pilot Mercedes a intrat în coliziune în primul viraj cu mai multe mașini, printre care și cea a lui Verstappen. Hamilton a greșit stragegia și cursa a fost câștigată de Ocon, însă britanicul a reușit să încheie pe doi.

Viața lui Hamilton, salvată de elementul “halo” la Monza!

6. Monza: În Grand Prix-ul Italiei a avut loc al doilea accident direct între Verstappen și Hamilton. Înainte de virajul doi, cele două monoposturi s-au ciocnit și au ieșit din cursă. Viața lui Hamilton a fost salvată de elementul “halo”, care a împiedicat ca pneul mașinii lui Max să îl strivească.

Max Verstappen - Lewis Hamilton, duel controversat în Formula 1! Episoadele incendiare dintre cei doi. Video
Duelul dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton, la Monza.

7. Grand Prix-ul Braziliei: Max Verstappen avea avans în fruntea clasamentului și Hamilton avea nevoie de victorii pentru a reveni în lupta pentru titlu. Iar Grand Prix-ul din Brazilia avea să fie unul fierbinte. Hamilton a pornit de pe locul 10 în cursă, însă a reușit să câștige după un duel aprig cu Verstappen. Olandezul a încercat prin orice căi să rămână în față, inclusiv provocând o ieșire în decor a celor două monoposturi.

Acroșaj în cursa din Arabia Saudită!

8. Grand Prix-ul din Arabia Saudită: Penultima cursă a venit cu un nou circuit. Iar tensiunea duelului Max Verstappen – Lewis Hamilton a atins cote paroxistice. Britanicul a pornit din pole position după ce Max Verstappen a acroșat zidul în calificări. Situația în cursă s-a schimbat după un steag roșu, Verstappen reușind să schimbe pneurile direct în momentul opririi. Cei doi au făcut schimb de locuri în frunte, iar cel mai controversat moment a fost cel în care lui Verstappen i s-a transmis să îi cedeze poziția lui Hamilton. Olandezul a încetinit și a fost acroșat de Hamilton. Chiar și cu mașina avariată, britanicul a câștigat cursa.

VEZI VIDEO:

Verstappen, depășire în ultimul tur în Abu Dhabi!

9. Grand Prix-ul din Abu Dhabi. Finala campionatului în care Hamilton și Verstappen au pornit la egalitate de puncte. Britanicul a preluat conducerea la start când și-a depășit rivalul. Pe parcursul cursei, Hamilton și-a consolidat un avantaj important. Însă, în ultimele tururi, avansul de 11 secunde rămas pentru Hamilton s-a topit din cauza unui safety car. Max a schimbat pe soft-uri, Hamilton a rămas pe aceleași pneuri. Însă, înainte de ultimul tur, cei doi erau cap la cap. Verstappen l-a depășit în virajul cinci și a câștigat titlul mondial.

Max Verstappen
Max Verstappen, campion mondial
  • 1 titlu mondial are Max Verstappen în palmares
  • 10 curse a câștigat pilotul olandez în acest sezon

 

ADVERTISEMENT