Sport

Max Verstappen, amintiri memorabile cu inegalabilul Schumacher: „L-am cunoscut doar ca «unchiul Michael»”

Pilotul olandez de Formula 1 Max Verstappen, campionul en-titre, a oferit un interviu în care a precizat că, în copilărie, îl știa pe Michael Schumacher drept „unchiul Michael”.
15.01.2022 | 13:30
Max Verstappen amintiri memorabile cu inegalabilul Schumacher Lam cunoscut doar ca unchiul Michael
ADVERTISEMENT

Max Verstappen a devenit, pe 12 decembrie, la Abu Dhabi, noul campion mondial de Formula 1, al 34-lea din istorie. După finalul nebun al ultimei etape din acest sezon, Mercedes a depus două plângeri la FIA, dar ambele au fost respinse.

„L-am cunoscut doar ca «unchiul Michael»”, povestește Max Verstappen despre Michael Schumacher

Olandezul Max Verstappen se bucură, în continuare, de vacanță după un sezon epuizant, dar a avut timp să acorde un interviu, în care a făcut cunoscut că Michael Schumacher era un prieten de familie când el era foarte mic.

ADVERTISEMENT

Evident, la vremea respectivă, Max nu realiza cu cine are de-a face. „Aveam trei sau patru ani atunci. L-am cunoscut doar ca ‘unchiul Michael’. A fost o perioadă foarte frumoasă. Era un prieten foarte apropiat al familiei noastre”, a spus Verstappen pentru F1 – Insider.com, conform mirror.co.uk.

Nu l-am văzut niciodată ca pe un campion mondial, nu eram conștient de asta. Puteți vedea asta în fotografiile și videoclipurile vechi pe care le avem acasă”, a recunoscut noul campion mondial al Formulei 1.

ADVERTISEMENT

Max Verstappen mergea la karting alături de Michael Schumacher

Jos, tatăl lui Max, și Schumacher s-au împrietenit când erau colegi de echipă la Benneton, în 1994. Pe cale de consecință, Mick, fiul lui Michael, s-a împrietenit cu Max. „A fost minunat. Am amintiri frumoase și în ziua de azi despre acele weekend-uri”, a adăugat olandezul.

Max și-a adus aminte cum tatăl lui și ‘unchiul Michael’ îi duceau, pe el și Mick, la karting. „Michael era cu Mick sau sora lui, Gina, iar tatăl meu era cu mine. Mergeam în Feuerbach-Hahn, de exemplu. Nu cred că acum mai există pista.

ADVERTISEMENT
Max Verstappen Michael Schumacher
Max Verstappen și ‘unchiul Michael’. Foto: thesportsrush.com

Mergeam uneori și la Ampfing, dar, de cele mai multe ori, ne deplasam la Kerpen, casa lui Michael Schumacher”, a mai dezvăluit Max Verstappen.

Michael Schumacher a suferit un accident de schi pe 29 decembrie 2013

Michael Schumacher, primul pilot din lume care a devenit de șapte ori campion mondial de Formula 1, a suferit un accident de schi în ziua de 29 decembrie 2013. El a fost dus dus la spital cu elicopterul în apropiere de Grenoble, înainte de a fi supus unor operații.

ADVERTISEMENT

Imediat, Schumacher a fost plasat într-o comă indusă medical timp de șase luni. Pe 18 iunie 2014 avea să fie transferat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în ziua de 9 septembrie a aceluiași an a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

Michael Schumacher păstrează, încă, recordul numărului de tururi rapide

De-atunci se află într-un proces de recuperare, însă progresele sale nu sunt mari. Familia a decis ca toate informațiile privind starea lui Michael să aibă caracter privat. Corinna, soția sa, a făcut o excepție doar în urmă cu trei ani.

Atunci, înainte ca Schumi să împlinească 50 de ani, a emis un comunicat de presă. „Noi, ca familie, suntem fericiți să sărbătorim împlinirea a 50 de ani de către Michael. Dorim să sărbătorim împreună cu voi și vă mulțumim din suflet”, preciza Corinna.

La momentul retragerii definitive, în 2012, Michael Schumacher era pilotul cu cele mai multe victorii (91), pole-position (68) și podiumuri (155). Performanțele au fost depășite de britanicul Lewis Hamilton, care i-a egalat și numărul de titluri mondiale.

Schumi păstrează, însă, recordul numărului de tururi rapide (77), dar și multe alte performanțe de referință.

ADVERTISEMENT