Sport
notix pixel id

Max Verstappen, amintiri memorabile cu inegalabilul Schumacher: „L-am cunoscut doar ca «unchiul Michael»”

Pilotul olandez de Formula 1 Max Verstappen, campionul en-titre, a oferit un interviu în care a precizat că, în copilărie, îl știa pe Michael Schumacher drept „unchiul Michael”.
15.01.2022 | 13:30
Max Verstappen, amintiri memorabile cu inegalabilul Schumacher: „L-am cunoscut doar ca «unchiul Michael»”
Max Verstappen l-a cunoscut pe Michael Schumacher când avea 3-4 ani. Sursa foto: Max Verstappen twitter
ADVERTISEMENT

Max Verstappen a devenit, pe 12 decembrie, la Abu Dhabi, noul campion mondial de Formula 1, al 34-lea din istorie. După finalul nebun al ultimei etape din acest sezon, Mercedes a depus două plângeri la FIA, dar ambele au fost respinse.

„L-am cunoscut doar ca «unchiul Michael»”, povestește Max Verstappen despre Michael Schumacher

Olandezul Max Verstappen se bucură, în continuare, de vacanță după un sezon epuizant, dar a avut timp să acorde un interviu, în care a făcut cunoscut că Michael Schumacher era un prieten de familie când el era foarte mic.

Evident, la vremea respectivă, Max nu realiza cu cine are de-a face. „Aveam trei sau patru ani atunci. L-am cunoscut doar ca ‘unchiul Michael’. A fost o perioadă foarte frumoasă. Era un prieten foarte apropiat al familiei noastre”, a spus Verstappen pentru F1 – Insider.com, conform mirror.co.uk.

ADVERTISEMENT

Nu l-am văzut niciodată ca pe un campion mondial, nu eram conștient de asta. Puteți vedea asta în fotografiile și videoclipurile vechi pe care le avem acasă”, a recunoscut noul campion mondial al Formulei 1.

Max Verstappen mergea la karting alături de Michael Schumacher

Jos, tatăl lui Max, și Schumacher s-au împrietenit când erau colegi de echipă la Benneton, în 1994. Pe cale de consecință, Mick, fiul lui Michael, s-a împrietenit cu Max. „A fost minunat. Am amintiri frumoase și în ziua de azi despre acele weekend-uri”, a adăugat olandezul.

ADVERTISEMENT

Max și-a adus aminte cum tatăl lui și ‘unchiul Michael’ îi duceau, pe el și Mick, la karting. „Michael era cu Mick sau sora lui, Gina, iar tatăl meu era cu mine. Mergeam în Feuerbach-Hahn, de exemplu. Nu cred că acum mai există pista.

Max Verstappen Michael Schumacher
Max Verstappen și ‘unchiul Michael’. Foto: thesportsrush.com

Mergeam uneori și la Ampfing, dar, de cele mai multe ori, ne deplasam la Kerpen, casa lui Michael Schumacher”, a mai dezvăluit Max Verstappen.

ADVERTISEMENT

Michael Schumacher a suferit un accident de schi pe 29 decembrie 2013

Michael Schumacher, primul pilot din lume care a devenit de șapte ori campion mondial de Formula 1, a suferit un accident de schi în ziua de 29 decembrie 2013. El a fost dus dus la spital cu elicopterul în apropiere de Grenoble, înainte de a fi supus unor operații.

Imediat, Schumacher a fost plasat într-o comă indusă medical timp de șase luni. Pe 18 iunie 2014 avea să fie transferat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în ziua de 9 septembrie a aceluiași an a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

ADVERTISEMENT

Michael Schumacher păstrează, încă, recordul numărului de tururi rapide

De-atunci se află într-un proces de recuperare, însă progresele sale nu sunt mari. Familia a decis ca toate informațiile privind starea lui Michael să aibă caracter privat. Corinna, soția sa, a făcut o excepție doar în urmă cu trei ani.

Atunci, înainte ca Schumi să împlinească 50 de ani, a emis un comunicat de presă. „Noi, ca familie, suntem fericiți să sărbătorim împlinirea a 50 de ani de către Michael. Dorim să sărbătorim împreună cu voi și vă mulțumim din suflet”, preciza Corinna.

ADVERTISEMENT

La momentul retragerii definitive, în 2012, Michael Schumacher era pilotul cu cele mai multe victorii (91), pole-position (68) și podiumuri (155). Performanțele au fost depășite de britanicul Lewis Hamilton, care i-a egalat și numărul de titluri mondiale.

Schumi păstrează, însă, recordul numărului de tururi rapide (77), dar și multe alte performanțe de referință.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik