Sport

Max Verstappen, primul succes al carierei în Marele Premiu al Canadei la Formula 1!

Campionul mondial în exercițiu al Formulei 1, Max Verstappen, s-a impus în premieră în Canada. A bifat însă al 6-lea succes din 2022 și s-a distanțat în clasamentul general.
19.06.2022 | 23:44
Max Verstappen primul succes al carierei in Marele Premiu al Canadei la Formula 1
Max Verstappen a câștigat în premieră în Canada, dar a ajuns la 6 succese în 9 curse în sezonul 2022 din Formula 1 și este lider detașat. Foto: Formula 1
ADVERTISEMENT

Max Verstappen nu câștigase vreodată în Marele Premiu al Canadei la Formula 1. De data aceasta a avut însă un weekend perfect. A plecat din pole-position, a controlat cursa, și a trecut primul linia de sosire.

Sainz a sperat, dar nu l-a putut bate pe Verstappen

Max Verstappen a pornit în cursă de pe prima poziție, urmat de Fernando Alonso, surpriză plăcută în al său Alpine, și Carlos Sainz. Calificările s-au desfășurat însă pe ploaie, iar cursa, pe uscat, presupunea un alt comportament al monoposturilor.

ADVERTISEMENT

La start, primii trei au plecat foarte bine. La fel și Lewis Hamilton, care a și-a păstrat locul 4, după un duel cu Magnussen. Apoi, în turul 9, am asistat la abandonul tehnic al lui Sergio Perez, care a avut în Canada un weekend de uitat. Și un prim safety-car virtual, de care campionul mondial a profitat pentru a trece pe pneuri dure.

Sainz, care urcase pe poziția secundă în turul 3, în zona DRS, trecea la conducerea cursei. Iar în turul 15 îl avea deja în spate pe Verstappen, care-l depășise și el pe Alonso. Avea să vină însă un alt safety car virtual, după ieșirea din cursă a lui Mick Schumacher, în turul 20.

ADVERTISEMENT

De această dată Sainz a fost cel care a mers la boxe pentru schimbul de pneuri, revenind pe locul 3. Alonso avea să o facă doar în turul 27, a ieșit pe pistă pe poziția a 7-a, pe care avea să termine și întrecerea.

Verstappen a intrat la boxe pentru a doua oară în turul 44. Hamilton a profitat și l-a depășit, iar apoi l-a ținut un tur în spate. Însă, cu anvelope degradate, a pierdut duelul în zona DRS, după care a decis să intre la boxe. Și era clar că Verstappen și Sainz își vor disputa victoria.

ADVERTISEMENT

Și cum în turul 49, după ce spaniolul a făcut al doilea schimb a avut loc un accident (Yuki Tsunoda) care a impus intrarea safety car, era clar că acela putea să fie un moment decisiv.

Verstappen s-a apărat însă excelent. Și mai apoi, chiar dacă spaniolul a încercat să forțeze, nu i-a mai dat vreo șansă la vreun duel. A obținut al 6-lea succes în 9 curse și are acum 46 de puncte avans în fața colegului său Perez. Și 49 în fața spaniolului de la Ferrari, Sainz, secondantul său de astăzi.

ADVERTISEMENT

 

Tags: