Sport

Max Verstappen, victorie spectaculoasă în Marele Premiu al Ungariei. Campionul mondial pornise în cursă al 10-lea

Pilotul olandez Max Verstappen a obținut o victorie spectaculoasă în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Batavul pornise în cursă de pe a 10-a poziție a grilei de start.  
31.07.2022 | 19:29
Max Verstappen victorie spectaculoasa in Marele Premiu al Ungariei Campionul mondial pornise in cursa al 10lea
Plecat al 10-lea în cursa de pe Hungaroring, Max Verstappen s-a impus spectaculos în Marele Premiu al Ungariei de Formula 1. Sursa foto: Trend Detail News
ADVERTISEMENT

Max Verstappen, s-a impus spectaculos pe circuitul de la Hungaroring, în Marele Premiu al Ungariei, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Max Verstappen, a 8-a victorie a sezonului

A 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 a fost câștigată de pilotul echipei Red Bull Racing, Max Verstappen, într-o manieră entuziasmantă.

ADVERTISEMENT

Campionul mondial en titre a pornit de pe poziția a 10-a a grilei de start, dar și-a reconfirmat statutul de numărul 1 în Marele Circ, reușind să obțină astfel a opta victorie stagională.

Olandezul nu s-a lăsat intimidat și a rulat impresionant reușind să anuleze handicapul cu care a început cursa de pe circuitul din apropierea capitalei Ungariei, Budapesta.

ADVERTISEMENT

Verstappen a încheiat cele 70 de tururi ale circuitului cu timpul de 1 h 39 min 35 sec 912/1000, fiind urmat în clasamentul final de al cursei de marele său rival Lewis Hamilton, de la Mercedes. Britanicul a terminat la 7,8 secunde în urma lui Vesrtappen.

Podiumul a fost completat de celălalt pilot britanic de la Mercedes, George Russell, care a pornit de pe prima poziție a grilei de start. Russell a trecut linia de sosire la 12,3 secunde în urma olandezului.

ADVERTISEMENT

Max Verstappen, lider autoritar în clasamentul general

Campionul mondial în exercițiu, Max Verstappen, se îndreaptă spre cel de al doilea titlu suprem al carierei, după succesul de la Budapesta.

Olandezul conduce autoritar în clasamentul general, cu 258 de puncte, având nu mai puțin de 80 de puncte avans față de monegascul Charles Leclerc, de la Ferrari (178 p). Coechipierul lui Verstappen de la Red Bull Racing, Sergio Perez este al treilea în clasamentul general cu 173 de puncte.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii august, pe 28, va avea loc următoarea etapă din Campionatul Mondial de Formula 1. Gazdă va fi circuitul de la Spa-Francorchamps, din Belgia.

8 victorii a obținut Max Verstappen în actuala ediție a Campionatului Mondial de Formula 1

ADVERTISEMENT