“Nici în cele mai NEGRE vise nu mă gîndeam că ne dau grecii 3” Cum ne calificăm!

Unul dintre cei mai mari fotbalişti ai României şi al Universităţii Craiova, Ilie Balaci, a declarat pentru FANATIK că speră că în meciul retur de la Bucureşti cu Grecia, Alexandru Maxim îl...
17.11.2013 | 13:00
Nici in cele mai NEGRE vise nu ma gindeam ca ne dau grecii 3 Cum ne calificam

Unul dintre cei mai mari fotbalişti ai României şi al Universităţii Craiova, Ilie Balaci, a declarat pentru FANATIK că speră că în meciul retur de la Bucureşti cu Grecia, Alexandru Maxim îl va face pe Victor Piţurcă să regrete cu adevărat că nu l-a fost folosit la Atena mai mult de cinci minute, deoarece pe lîngă acest lucru trebuie să demonstreze şi opinei publice că este un mare jucător.

Totodată “Minunea Blondă” a ţinut să-i sfătuiească pe cei 50.000 de spectatori ,care vor fi prezenţi marţi seară, pe Naţional Arena, să încurejeze echipa noastră şi să spere în calificare pe toată dura celor teoretic 94 de minute de joc. “Trebuie să recunosc că la ora asta sînt un pic dezumflat după rezultatul de la Atena. De ce? Păi nici în cele mai negre vise ale mele nu îmi închipuiam că Grecia ne va marca trei goluri. Eu cred în continuare că fotbaliştii lor nu sînt de loc peste cei ai noştri, iar spre exemplu Smaras ăla nu poate să joace mai mult decît în campionatul Greciei sau cel al Scoţiei acolo unde practic contează doar Celtic. În condiţiile astea eu sper că băieţii noştri vor reuşi să întoarcă rezultatul la Bucureşti, deoarece dacă de această dată vom juca pe poartă şi ofensiv, nu avem cum să nu cîştigăm cu 2-0”, şi-a început Balaci discursul.

“Spectatorii trebuie să încurajeze echipa 94 de minute”

În continuare, cel poreclit în trecut “Minunea Blondă” a ţinut să le transmită şi un mesaj celor 50.000 de spectatori care vor fi prezenţi marţi seară pe Naţional Arena. “Îi rog pe fanii noştri să fie conştienţi că dacă îi vor cere demisia lui Piţi,pe durata meciului, aceasta nu se va înfătui sub nicio formă . Din motivul ăsta, eu cred că băieţii noştri trebuie să fie încurajaţi la maximum timp de cel puţin 94 de minute asta dacă ulterior nu se va intra în prelungiri. Vreau să le mai reamintesc suporterilor noştri că Manchester a cîştigat Liga Campionilor în ultimele patru minute de joc, atunci cînd în anul 1999 a reuşit să le marcheze două goluri celor de la Bayern şi astfel au întors rezultatul”,a spus Balaci.

“Maxim trebuie să demonsterze că poate cîştiga un meci de unul singur”

În final Ilie Balaci ne-a mărturisit ce aşteptări are de la fotbalistul lui Ştuttgart, Alexandru Maxim în partida retur cu Grecia. După ce am văzut ultimele declaraţii ale lui Piţi, mi-am dat seama că Maxim va juca titular la Bucureşti cu Grecia. În condiţiile astea eu sper să-l facă pe selecţioner să regrete că nu l-a folosit mai mult de 5 minute la Atena, iar în plus de asta să ne demonstreze şi nouă românilor un singur lucru. Dacă este mare fotbalist, atunci meciul cu Grecia este cu adevărat un prilej în care el îi poate face uitaţi pe Dobrin, Balaci şi Hagi. Dacă, repet, eşti mare jucător atunci demonstrează, dragă Maxim, că poţi cîştiga şi tu de unul singur un meci, iar în condiţiile astea toată lumea îşi va apleca capul, cu respect, în faţa ta. Abia atunci tot ce s-a scris depre tine, de Liverpool sau nu mai ştiu eu ce echipă va deveni şi realitate şi vei ajunge la astfel de echipe”, a încheiat Balaci.