“Maxim este cheia meciului cu Ungaria. Trebuie să profităm de forma lui”

Tibor Selymes, antrenorul de la Săgeata Năvodari, şi, totodată, singurul component al Generaţiei de Aur care are şi cetăţenia maghiară, a declarat că vineri seara va fi suporterul numărul...
04.09.2013 | 13:41
Maxim este cheia meciului cu Ungaria Trebuie sa profitam de forma lui
ADVERTISEMENT

Tibor Selymes, antrenorul de la Săgeata Năvodari, şi, totodată, singurul component al Generaţiei de Aur care are şi cetăţenia maghiară, a declarat că vineri seara va fi suporterul numărul unu al echipei României, chiar dacă are şi o casă la Budapesta, unde a stat ani la rînd. Actualul antrenor al clubului Săgeata Năvodari este de părere că Victor Piţurcă trebuie să profite de forma Alexandru Maxim, deoarece este convins că acesta va face un meci mare contra rivalior noştri.

Domnule Selymes, vineri seară întîlnim Ungaria. Credeţi că avem prima şansă în acest meci?

– Teoretic da, deoarece jucăm pe teren propriu, însă practic meciul va fi extrem de greu. Ungurii au o foame teribilă de rezultate şi sînt sigur că ei vin la Bucureşti să facă tot posibilul să ne bată. Dacă vor reuşi să ne învingă, atunci fiţi convinşi că locul doi nu le va mai scăpa.

ADVERTISEMENT

Ce puncte forte credeţi că au ungurii faţă de noi?

– În primul rînd vedetele lor, Szalai, Dzsudzsuak, Tamas Hajnal sînt în mare formă, iar noi avem probleme cu jucătorii importanţi din echipa noastră. Marica nu are echipă, iar Torje şi-a găsit echipă în ultima clipă. Totuşi, sper că Victor Piţurcă o să găsească până la urmă soluţii să-i anihileze pe fotbaliştii importanţi din echipa Ungariei.

Maxim a înscris două goluri în ultima etapă pentru Stuttgart, credeţi că trebuie să fie titular contra Ungariei?

ADVERTISEMENT

– Victor Piţurcă este cel care decide echipa de start, însă, după părerea mea, Maxim nu ar trebui să lipsească din primul “11”, deoarece eu cred că el va fi cheia acestui meci pentru noi. Trebuie să profităm de forma lui, deoarece sînt sigur că o să facă şi contra Ungariei un meci mare. Alex este un fotbalist tehnic cu o viteză foarte bună de execuţie, iar naţionala noastră are mare nevoie de un astfel de jucător.

Glumind un pic, dumneavoastră cu cine ţineţi în acest meci?

Ştiu unde vrei să baţi, însă te asigur că voi ţine cu naţionala României, nu degeba am jucat sub tricolor 46 de meciuri. Chiar dacă am evoluat şi în campionatul din Ungaria şi deţin şi cetăţenia acestei tări, nu am cum să nu ţin cu echipa în care în America în anul 1994 am făcut alături de colegii mei cele mai mari rezultate ale naţionalei noastre la un Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT

Apropo, de generaţia dumneavoastră, România va mai avea vreodată un cuplu pe bada stângă de valoarea lui Tibi Selymes şi Dorinel Munteanu?

(oftează) Să ştii că şi eu m-am gîndit la treaba asta şi îmi doresc din suflet să se găsească vreodată din nou un astfel de cuplu. Însă să ştii că este destul de greu, deoarece eu cu Dorinel am jucat împreună de pe la 19-20 de ani. Am jucat împreună ani mulţi la Dinamo, echipa naţională şi al Bruges.

ADVERTISEMENT

Pînă la urmă credeţi că România va învinge Ungaria?

Eu sper din tot sufletul să se întîmple asta, deoarece la fel ca şi ungurii şi noi aveam o foame mare de rezultate. Nu uita că România nu a mai fost la un turneu final din 2008, atunci cînd ne-am calificat la Campionatul European, iar la un Campionat Mondial nu am am mai fost din 1998.

ADVERTISEMENT