ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Drama unui dinamovist: “La 11 ani am rămas fără ambii părinţi”

May Mahlangu a reuşit repede să facă o figură frumoasă în sezonul trecut în tricoul lui Dinamo, chiar dacă mulţi nu îi dădeau şanse să integreze. Mijlocaşul de 28 de ani a reuşit să...
Autor: Razvan Nicolae | 06.07.2017 | 00:05
Drama unui dinamovist:

May Mahlangu a reuşit repede să facă o figură frumoasă în sezonul trecut în tricoul lui Dinamo, chiar dacă mulţi nu îi dădeau şanse să integreze. Mijlocaşul de 28 de ani a reuşit să intre în inimile suporterilor formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare după ce a înscris împotriva celor de la FCSB în semifinalele Cupei Ligii. Puţini sunt cei care ştiu prin ce dramă a trecut fotbalistul sud-african.

ADVERTISEMENT

Pe când avea 11 ani, Mahlangu a rămas orfan de ambii părinţi. Cu siguranţă, mi-a fost greu! Eram încă mic, eram la şcoală şi aveam un singur vis. Voiam să ajung fotbalist profesionist, dar a trebuit să fac un sacrificiu la o vârstă fragedă. Atunci mi-am pierdut ambii părinţi în acelaşi an. S-a întâmplat prea repede şi nu eram pregătit pentru aşa ceva. Tatăl meu era bolnav. Mama mea, la fel. Nu am putut face nimic ca să îi pot ajuta. Eram mic şi nu ştiam ce se întâmplă, dar a fost un moment foarte dificil din viaţa mea. Mama mea s-a stins de Crăciun, pe 25 decembrie, şi mi-a fost foarte greu”, a declarat mijlocaşul.

May Mahlangu a semnat primul contract la 15 ani

May Mahlangu a fost transferat de Dinamo în septembrie 2016, mijlocaşul fiind adus din postura de jucător liber de contract după ce i-a expirat contractul cu Sint-Truidense. Fotbalistul de 28 de ani a vorbit şi despre începuturile sale în fotbal, primii paşi făcâmdu-i la o academie din ţara natală, Stars of Africa Academy, în timp ce la 15 ani a semnat primul contract de profesionist cu Alexandra United.

ADVERTISEMENT

“De fotbal m-am apucat în Africa de Sud, când am fost luat la o academie de fotbal, Stars of Africa, aşa că a trebuit să plec de acasă când eram mic. Am plecat la 11 ani şi am stat la acea academie timp de aproape şapte ani. De acolo a început, practic, cariera mea. Am ajuns în Europa, în Suedia, când aveam 17 ani şi am semnat primul contract cu Helsingborgs. Am stat acolo aproape şase ani, apoi am plecat la IFK Goteborg. Am jucat şi acolo un an, apoi m-am mutat în Istanbul, unde am jucat pentru Konyaspor, iar de acolo am ajuns în Belgia, la Saint-Truiden”, a mai precizat fotbalistul care are 16 selecţii în echipa naţională a Africii de Sud.

1.000.000 de euro este cota lui May Mahlangu, conform site-ului transfermarkt.com

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!