Fotbal intern

May Mahlangu, detalii incredibile despre copilăria lui. “Mi-am pierdut părinţii la 11 ani!”

10.08.2018 | 16:51
May Mahlangu detalii incredibile despre copilaria lui Miam pierdut parintii la 11 ani

May Mahlangu a oferit detalii incredibile despre copilăria lui . Mijlocaşul formaţiei FC Dinamo Bucureşti are o poveste tristă de viaţă şi a dezvăluit informaţii uluitoare despre cum a reuşit să ajungă să joace fotbal profesionist.

Sud-africanul care a câştigat trofee în Suedia a avut parte de o viaţă plină de lipsuri. Acesta a fost crescut de bunica lui, deoarece şi-a pierdut părinţii când avea 11 ani. Mai mult, mijlocaşul a construit un monument funerar pentru cei care i-au dat viaţă când a încasat primul salariu.

May Mahlangu, detalii incredibile despre copilăria lui

“A fost greu cu şcoala şi cu fotbalul pentru că bunica a trebuit să aibă grijă de noi. Atunci când aveam 11 ani, mi-am pierdut părinţii în acelaşi an, în 2000. Ea este eroul meu. Se spune că Nelson Mandela este erou în Africa de Sud, dar pentru mine bunica este eroul meu” , a declarat May Mahlangu pentru Telekom Sport.

“M-au dus la şcoală unde am învăţat despre fotbal, despre o mulţime de lucruri. Am stat la aceea academie timp de 5 ani, iar apoi m-am mutat în Suedia, unde am stat un an înainte de a semna primul meu contract profesionist. Cu primii bani câştigaţi, în special când am semnat primul meu contract, i-am spus bunicii mele că îi voi construi o casă pentru ea, iar acel vis a devenit realitate. Cu primul salariu, am luat banii şi am construit un monument funerar pentru părinţii mei, pentru că altfel nu aveam cum să le mai spun: Mulţumesc, tată, mulţumesc, mamă!” , a continuat May Mahlangu.

May Mahlangu, coleg cu un fost jucător de la FC Barcelona

May Mahlangu în partida dintre FC Dinamo Bucureşti şi Gaz Metan Mediaş
May Mahlangu atacă poarta formaţiei Gaz Metan

După ce May Mahlangu a dezvăluit informaţii despre copilăria lui, acesta şi-a adus aminte de perioada când a fost numit jucătorul anului în Suedia şi când a evoluat alături de Henrik Larsson, un fost jucător care a evoluat pentru FC Barcelona, Manchester United şi Celtic.

Citeşte şi: Sponsor nou pentru Dinamo! Câţi bani încasează “câinii” pe sezon. FOTO

“Poate nu foarte multă lume ştie. Era 2011 când am câştigat trei cupe într-un singur an şi am fost numit jucătorul anului în Suedia. Am jucat cu Henrik Larsson, un fotbalist care a evoluat pentru Barcelona, Manchester United, Celtic. El este o legendă în Suedia. El a fost acolo să mă supravegheze, să-mi spună ce făceam bine, ce făceam greşit. Există o şansă să mă întorc cândva în Suedia, în special cei din Helsingborgs îţi vor spune că sunt o legendă în Helsingborgs, pentru că am reuşit lucruri uimitoare acolo” , a declarat May Mahlangu.

În vârstă de 29 de ani, May Mahlangu a ajuns la FC Dinano Bucureşti în septembrie 2016, iar contractul său cu gruparea din “Ştefan cel Mare” este valabil până pe 30 iunie 2019. Mijlocaşul defensiv a înscris 3 goluri în cele 69 partide jucate pentru echipa “câinilor” şi a oferit trei pase decisive.

Pe parcursul carierei, May Mahlangu a mai jucat pentru Helsingborgs IF, IFK Goteborg, Sint-Truidense VV, Konyaspor şi IFK Goteborg U21. A debutat la echipa naţională de fotbal a Africii de Sud pe 6 ianuarie 2012, unde a bifat 19 prezenţe şi a înscris două goluri.