Fotbal intern

May Mahlangu, prezentat oficial la Ludogoreț, înaintea meciului decisiv din playoff-ul Europa League

31.08.2018 | 09:14
May Mahlangu prezentat oficial la Ludogoret inaintea meciului decisiv din playofful Europa League

Fostul jucător al lui Dinamo, May Mahlangu, a fost prezentat oficial de cei de la Ludogoreț Razgrad, înaintea partidei câștigate cu 4-0 pe propriul teren în fața celor de la Torpedo Kutaisi.

May Mahlangu a fost prezentat în același timp cu o altă nouă achiziție a bulgarilor, atacantul Junior Brandao, sosit de la echipa braziliană Atletico Goianiense. La meciul care a urmat, Ludogoreț nu a avut absolut nicio problemă. Cu Moţi şi Keşeru integralişti, campioana Bulgariei s-a distrat cu Torpedo Kutaisi şi s-a impus cu 4-0. Atacantul român a oferit o pasă decisivă la primul gol marcat de campioana Bulgariei.

May Mahlangu, prezentat oficial la Ludogoreț. Ce salariu are fotbalistul

Dinamo va încasa 500.000 de euro pentru transferul lui Mahlangu, în timp ce fotbalistul va primi de la bulgari un salariu de 30.000 de euro pe lună, timp de trei ani. Transferul a fost efectuat încă de luni seara. Mahlangu a ajuns la Dinamo în vara lui 2016, de la Saint Truden, din prima ligă din Belgia. În total, a jucat pentru trupa din Ştefan cel Mare în 72 de meciuri, cu 3 goluri şi 3 pase decisive în tricoul “câinilor”. De asemenea, Mahlangu a prins şi 19 meciuri în naţionala Africii de Sud, cu 2 goluri înscrise pentru selecţionata echipei sale.

Mahlangu e ultimul dintr-o serie de jucători la care patronul lui Dinamo a renunţat în ultima perioadă. Pe lângă sud-african, “câinii” i-au mai pierdut şi pe Valentin Costache (700.000 de euro), Ionuţ Nedelcearu (600.000 de euro), Steliano Filip (300.000 de euro) şi Paul Anton (400.000 de euro). De asemenea, în ianuarie 2017, Harlem Gnohere a ajuns la FCSB în schimbul a doar 250.000 de euro.

Armando Cooper, înlocuitorul lui Mahlangu la Dinamo

În locul lui May Mahlangu, „câinii roșii” au anunțat miercuri oficial faptul că l-au semnat pe mijlocașul panamez Armando Cooper. Fotbalistul este coleg cu portarul Jaime Penedo la selecționata Panamei și a jucat în două partide la Campionatul Mondial din Rusia.

Armando Cooper a fost de acord să primească un salariu lunar în valoare de 8.000 de euro la FC Dinamo Bucureşti, plus un bonus de 25.000 de euro la semnătură. Armando Cooper are 25 de meciuri în MLS pentru Toronto, cu care a ieşit campion în 2017. Mijlocaşul a evoluat foarte puţin la ultima sa echipă, Universidad de Chile, de aceea îşi doreşte să revină în fotbalul din Europa. Mai mult, Armando Cooper le-a transmis dinamoviştilor că are pregătirea de vară făcută, cu toate că nu a fost în lotul lui Universidad de Chile în cele 6 partide ale sezonului. Jucătorul care va ajunge sub comanda lui Florin Bratu în această vară a jucat două meciuri la Campionatul Mondial din Rusia 2018 pentru naţionala ţării sale, integralist cu Belgia şi cu Anglia, având 7 goluri în 100 de selecţii all time.

1.000.000 de euro este cota lui Mahlangu, potrivit transfermarkt.