Stiri sportive

May Mahlangu vrea să se întoarcă la Dinamo! Ce variantă au “câinii”

04.12.2018 | 15:56
May Mahlangu vrea sa se intoarca la Dinamo Ce varianta au cainii

Mijlocașul sud-african de 29 ani nu s-a acomodat la Ludogoreț și își dorește să plece în iarnă de la clubul din Bulgaria. May Mahlangu vrea să se întoarcă la Dinamo, acolo unde s-a simțit excelent. Fotbalistul depinde însă de calificarea alb-roșilor în play-off, fiind greu de crezut că în play-out Rednic va miza pe un fotbalist împrumutat.

Jucătorul a fost transferat de campioana Bulgariei în vară pentru 500.000 de euro, o sumă foarte bună pentru Dinamo în condițiile în care contractul lui Mahlangu urma să expire în 2019!

May Mahlangu vrea să se întoarcă! Împrumut cu o parte de salariu plătit de Dinamo

Transferul fotbalistulului sud-african la Ludogoreț nu a fost atât de reușit pe cât își doreau părțile. Mijlocașul, care a impresionat la Dinamo prin precizia paselor și prin efortul extraordinar depus pe teren, a prins cu greu echipa unde evoluează românii Cosmin Moți, Dragoș Grigore și Claudiu Keșeru. May Mahlangu are 6 meciuri, un gol și o pasă de gol în tricoul campioanei Bulgariei, în toate competițiile.

Situația de la Ludogoreț nu îi este pe plac inimosului jucător. Conform informațiilor FANATIK, Mahlangu vrea să se întoarcă la Dinamo în perioada de mercato din iarnă. Varianta pe care “câinii” o au la dispoziție în cazul său este un împrumut. Dinamo ar trebui să suporte și o parte din salariul de 30.000 de euro pe lună pe care îl are acesta în Bulgaria. Totul depinde însă de situația alb-roșilor din Liga 1 Betano. Dacă echipa va ajunge în play-off, Mahlangu va deveni o prioritate. În caz contrar, clubul nu se va implica în investiții de acest gen pentru zona de play-out.

May Mahlangu se bucură după golul marcat pentru Ludogoreț
May Mahlangu nu s-a adaptat la Ludogoreț și ar putea reveni la Dinamo sub formă de împrumut

Plecarea lui l-a blocat pe Nistor în Ștefan cel Mare

Despărțirea lui Mahlangu de Dinamo în vara acestui an s-a produs cu viteză. Ludogoreț a aflat de situația contractuală specială pe care May o avea în România și a pus pe masă o ofertă de nerefuzat pentru Ionuț Negoiță. Cum și salariul pentru fotbalist era triplu față de cel de la Dinamo, lucrurile s-au finalizat cu repeziciune.

Interesant este că suma de 500.000 de euro intrată în club pentru transferul africanului a fost suficientă pentru ca patronul alb-roșilor să blocheze trecerea lui Dan Nistor la FCSB. Dinamo avea nevoie de lichidități și, dacă Ludogoreț nu îl cumpăra pe Mahlangu, finanțatorul din “Groapă” ar fi fost nevoit să îl cedeze pe Nistor lui Gigi Becali, care făcuse o ofertă excelentă pentru căpitanul dinamovist.

May Mahlangu în duel cu Ianis Hagi
May Mahlangu a fost considerat unul dintre cei mai buni recuperatori din Liga 1 Betano