Fotbal international

Mbappe, după dezvăluirile Football Leaks despre clauzele și sumele uriașe din transferuri: “E de-a dreptul indecent!”

13.11.2018 | 09:49

Platforma Football Leaks a publicat recent mai multe documente care scot la iveală clauzele și sumele uriașe din transferurile marilor cluburi din Europa. Unul dintre aceste documente face referire la transferul lui Kylian Mbappe de la AS Monaco la PSG și la clauza macabră pe care jucătorul francez a avut-o în contract în perioada în care a fost împrumutat de parizieni. Mbappe recunoaște că sumele care se învârt în industrie sunt “de-a dreptul indecente, însă asta este lumea fotbalului.”

Într-un interviu acordat postului de televiziune elvețian RTS, Mbappe și-a exprimat opinia cu privire la banii pe care marile echipe îi rulează în industria fotbalului. Printre dezvăluirile făcute de platforma Football Leaks s-au numărat și cele cu privire la modul în care a fost negociat contractul atacantului francez în momentul transferului la campioana Franței, dar și la clauzele care s-au impus atunci, unele dintre fiind absurde.

Clauzele din transferul lui Mbappe, comentate de starul francez

“Este într-adevăr indecent pentru mine, care vin dintr-o familie modestă. Este adevărat că este indecent, dar asta este piața și așa funcționează lumea fotbalului. Nu voi revoluționa eu fotbalul. Fac parte dintr-un sistem în care trebuie să rămân și pe care trebuie să îl respect”, a declarat jucătorul francez.

În momentul în care Mbappe a fost mai întâi împrumutat de AS Monaco la PSG, francezii i-au pus în contract o clauză care prevedea că monegascii nu vor primi niciun ban în cazul în care tânărul atacant va suferi accidentări grave. În plus, Mbappe a avut în contract și o clauză macabră: AS Monaco nu ar fi primit, de asemenea, niciun ban dacă jucătorul și-ar fi pierdut viața în perioada petrecută pe Parc de Princes.

Kylian Mbappe a jucat în 13 meciuri pentru PSG în acest sezon, a marcat 13 goluri și a dat 6 pase de gol. 120 de milioane de euro este cota de piață a jucătorului de 19 ani.