Fotbal international

Mbappe i-a depăşit pe Messi şi Ronaldo la 19 ani. Statistici impresionante pentru francez

13.09.2018 | 18:22
Mbappe ia depasit pe Messi si Ronaldo la 19 ani Statistici impresionante pentru francez
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, 19 ani, a demonstrat în ultimul an că este unul dintre cei mai buni fotbalişti la ora actuală, în ciuda faptului că este doar un adoleşcent. Francezul se poate lăuda deja cu două titluri în Ligue 1, o semifinală în Liga Campionilor şi obţinerea Campionatului Mondial 2018 cu naţionala Franţei.

Starul celor de la PSG are cifre mai multe decât Cristiano Ronaldo şi Leo Messi la această vârstă şi îi domină pe cei doi la marea majoritate a capitolelor. Mbappe a marcat la 19 ani dublul golurilor marcate de Messi la vârsta respectivă şi are toate şansele să bată recorduri impresionante dacă cariera lui se menţine pe un trend aşcendent în următoarele sezoane.

ADVERTISEMENT

Mbappe peste Messi şi Ronaldo. Cum arată cifrele celor trei la 19 ani

Kylian Mbappe îi domină clar pe cei doi la capitolul golurilor marcate la echipa de club până la 19 ani şi se poate lăuda deja cu 52 de goluri. Francezul este urmat de Messi cu 25 de goluri şi Cristiano Ronaldo cu alte 17, dar şi dacă adunăm cifrele celor doi fotbalişti care au acaparat lupta pentru Balonul de Aur în ultimii ani nu ajunge la numerele atinse de Mbappe.

Vedeta celor de la PSG a marcat deja 10 goluri în Liga Campionilor şi îi depăşeşte cu mare lejeritate pe Cristiano Ronaldo şi Leo Messi la acest capitol. Fotbalistul Barcelonei a marcat doar două goluri înainte de a împlini 20 de ani în Liga Campionilor, în timp ce lustianul care a trecut pe la Manchester United şi Real Madrid nu a punctat vreodată.

ADVERTISEMENT

Mbappe, lider şi în clasamentul golurilor la echipa naţională

Elevul lui Didier Deschamps la echipa naţională din Hexagon se poate lăuda deja cu 9 goluri pentru echipa de seniori şi este urmat de Cristiano Ronaldo, cel care la 19 ani avea deja 7 reuşite în tricoul naţionalei lusitane. Leo Messi nu a fost la fel de productiv în primii ani ai carierei la naţională şi avea doar patru goluri marcate pentru sud-americani.

Mbappe i-a depăşit pe Messi şi Ronaldo la 19 ani. Statistici impresionante
Mbappe i-a depăşit pe Messi şi Ronaldo la 19 ani. Statistici impresionante

Atacantul Kylian Mbappe, autorul unui gol în finala de la Moscova dintre Franța și Croația, scor 4-2, a fost desemnat cel mai bun tânăr fotbalist de la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia. Cu toate că era pe lista celor de la Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldă la Juventus, Mbappe a ținut să-i liniștească pe fanii PSG-ului anunțând că va continua la campioana din Hexagon după ultimul act de la Moscova.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii englezi au alcătuit cel mai bun 11 de la  Campionatul Mondial 2018,format în exclusivitate din fotbaliști cu vârsta sub 23 de ani. Kylian Mbappe, Yerri Mina și Jose Maria Jimenez sunt doar câțiva dintre tinerii jucători care au făcut senzație la  Mondialul din Rusia.

Reprezentativele Franței și Uruguayului au cei mai mulți jucători în primul 11 format doar din fotbaliști sub 23 de ani. Cel mai bun tânăr portar al turneului este nigerianul Francis Uzoho, care are doar 19 ani. Cei 5 fundași care fac parte din echipa ideală a tinerilor sunt: francezii Benjamin Pavard și Lucas Hernandez, columbianul Yerri Mina, uruguayanul Jose Maria Jimenez și elvețianul Manuel Akanji.

La mijloc s-au remarcat uruguayenii Lucas Torreira și Rodrigo Betancur. Mexicanul Hirving Lozano a impresionat în atac, alături de englezul Raheem Sterling și de francezul Kylian Mbappe. Rezervele sunt: columbianul Davidson Sanchez, senegalezii Moussa Wague și Ismaila Sarr, marocanul Achraf Hakimi, nigerianul Oghenekaro Etebo, sârbul Sergej Milinkovic-Savic, rusul Aleksandr Golovin și neamțul Julian Brandt.