Sport

Mbappe i-a luat fața lui Ronaldo. Portughezul nu mai e fotbalistul cu cele mai mari câștiguri. Cum arată top 10

Cristiano Ronaldo a fost depășit de Kylian Mbappe în fruntea clasamentului din 2022 al jucătorilor cu cele mai mari câștiguri din fotbal.
25.09.2022 | 19:05
Mbappe ia luat fata lui Ronaldo Portughezul nu mai e fotbalistul cu cele mai mari castiguri Cum arata top 10
Kylian Mbappe i-a luat fața lui Cristiano Ronaldo în topul jucătorilor cu cele mai mari câștiguri în 2022. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Anul nefast din punct de vedere sportiv cu Manchester United are efecte și din punct de vedere financiar asupra lui Cristiano Ronaldo. Starul portughez devenise un obișnuit în fruntea clasamentului fotbaliștilor cu cele mai mari câștiguri în fiecare an, dar în 2022, el a fost depășit de Kylian Mbappe.

Mbappe, încasări de 125 de milioane de euro pe an

Francezul i-a luat fața idolului său din copilărie după ce și-a prelungit contractul cu Paris Saint-Germain la capătul unei adevărate telenovele în care ba se îndrepta spre Real Madrid, ba rămânea pe Parc des Princes.

ADVERTISEMENT

În clasamentul întocmit de Sportico pentru anul 2022, Mbappe se află în capul listei cu fotbaliștii cel mai bine renumerați de pe planetă, în care sunt însumate câștigurile din salarii cu cele din sponsorizări.

Starul lui PSG are încasări în de 125 de milioane de euro, din care 105 milioane de euro reprezintă banii primiți de la club și alte 20 de milioane din contractele de sponsorizare.

ADVERTISEMENT

Ronaldo, lider la bani din sponsorizări

Cristiano Ronaldo ocupă locul al doilea în acest top, cu 113 milioane de euro, dintre care 53 de milioane reprezintă salariul de la Manchester United. Totuși, portughezul rămâne fotbalistul cu cei mai mulți bani primiți din drepturi de imagine și sponsorizări, 60 de milioane de euro.

Podiumul este completat de Lionel Messi, cu 110 milioane de euro, dintre care 62 de milioane provin din salariul de la PSG, iar restul de 48 de milioane de euro de la diferiți sponsori.

ADVERTISEMENT

Paris Saint-Germain își confirmă statutul de nouveau-riche în fotbalul mondial și prin Neymar, aflat pe locul al patrulea în acest top, cu încasări de 91 de milioane de euro, dintre care 56 de milioane provin din salariu și 35 de milioane din sponsorizări.

Iniesta, printre cei mai bogați fotbaliști din 2022

În afara lui Cristiano Ronaldo, Premier League, cel mai scump campionat din lume, mai trimite alți trei jucători în Top 10.

ADVERTISEMENT

Astfel, egipteanul Mohamed Salah, de la Liverpool, este situat pe poziția a cincea, cu aproape 40 de milioane de euro, englezul Raheem Sterling, recent achiziționat de Chelsea, ocupă locul opt, cu aproap 30 de milioane, și belgianul Kevin De Bruyne, de la Manchester City, se găsește pe poziția a noua, cu 29 de milioane de euro.

O apariție surpriză în clasamentul celor mai bine plătiți 10 jucători din lume este cea a lui Andres Iniesta. Fotbalistul de 38 de ani care a adus titlul mondial Spaniei în 2010 se află pe locul șapte datorită salariului fabulos primit din partea clubului japonez Vissel Kobe, 23 de milioane de euro. În plus, Iniesta mai încasează alte șapte milioane din sponsorizări.

Hazard și Griezmann, fotbaliștii cu cele mai mari câștiguri din La Liga

Singurii fotbaliști din La Liga aflați în acest Top 10 sunt belgianul Eden Hazard, o apariție meteorică la Real Madrid în ultimele sezoane, care ocupă locul șase, cu 31,3 milioane de euro și francezul Antoine Griezmann, de la Atletico Madrid, care primește 27,5 milioane de euro.


(P) Cota NETBET la PSG – Nice: 1,57 este cota pentru “1 Pauză / 1 Final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT