Sport

Kylian Mbappe, nou record de precocitate în Champions League. L-a depășit pe Messi în Juventus – PSG! Video

Kylian Mbappe a deschis scorul la Torino, cu Juventus, și, l-a depășit pe Leo Messi, devenind cel mai tânăr jucător din istorie ajuns la cota 40.
02.11.2022 | 23:16
Kylian Mbappe nou record de precocitate in Champions League La depasit pe Messi in Juventus  PSG Video
Kylian Mbappe reușește un nou record de precocitate în Liga Campionilor. Foto: UEFA
ADVERTISEMENT

Fără Neymar, suspendat, PSG a mizat la Torino pe numai doi dintre cei trei jucători care compun tripleta ofensivă a trupei lui Galtier. Suficient însă pentru a puncta în fața lui Juventus. Și pentru un nou record.

”Mbappe, de neoprit”, a concluzionat UEFA

Se spune că 13 este o cifră cu ghinion. La Torino însă, pentru Kylian Mbappe, nu a fost deloc așa. Este minutul în care vârful lui PSG și al naționalei Franței și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

ADVERTISEMENT

Locatelli, presat de Messi, a greșit. Argentinianul a reprimit și i-a pasat lui Kylian Mbappe. De-aici, vârful naționalei Franței, a luat faza pe cont propriu. A trecut, fără probleme de Gatti. A evitat și o alunecare disperată a lui Locatelli, care încerca să-și repare greșeala. Și a șutat senzațional.

Astfel, după ce devenise cel mai tânăr jucător care marchează 30 de goluri în Liga Campionilor, francezul repetă isprava și când vine vorba despre 40 de reușite.

ADVERTISEMENT

Pentru că a izbutit-o la 23 de ani, 10 luni și 13 zile. Sau, dacă vreți, 23 de ani și 317 zile. Depășindu-l pe precedentul recordman, Leo Messi. Cu care se tot bate în recorduri. Și care, amănunt interesant, este creditat cu ultima pasă la reușita cu care este detronat.

Și, să remarcă, liderul all-time al realizatorilor din Liga Campionilor, Cristiano Ronaldo, izbutea să ajungă la 40 de goluri la vârsta de 27 de ani și 241 de zile. Un semn că, dacă o ține așa, francezul îi poate bate recordul. La care râvnește acum și Messi.

ADVERTISEMENT

Cei mai tineri jucători cu 40 de goluri

  • Kylian Mbappé – 23 ani şi 317 zile
  • Lionel Messi – 24 ani şi 130 zile
  • Raúl González – 25 ani şi 258 zile
  • Karim Benzema – 26 ani şi 307 zile
  • Cristiano Ronaldo – 27 ani şi 241 zile

În altă ordine de idei însă, trebuie spus că Mbappe i-a luat fața lui Messi și în ceea ce privește numărul de meciuri de care a avut nevoie pentru a ajunge la această cifră. Mai exact, 59, cu două mai puține decât colegul său. Lider la acest capitol este însă Ruud van Nistelrooy, cel care izbutea 40 de goluri în numai 45 de meciuri.

ADVERTISEMENT